ΚΟΣΜΟΣ

«Έφυγε» από τη ζωή ο σχεδιαστής της «Πόρσε 911»

«Έφυγε» από τη ζωή ο σχεδιαστής της «Πόρσε 911»

Ήταν ο εγγονός του ιδρυτή της γερμανικής «Πόρσε» και αυτός που σχεδίασε την περίφημη «Πόρσε 911», που έγραψε ιστορία.

Σήμερα, ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών. «Λυπούμαστε για το θάνατο του Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ομίλου Ματίας Μίλερ.

«Ως σχεδιαστής της Πόρσε 911, δημιούργησε ένα νέο πρότυπο, που χαρακτηρίζει ακόμα και σήμερα τα σπορ αυτοκίνητά μας», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι «η φιλοσοφία του για σχεδιασμό ποιότητας είναι για εμάς μια κληρονομιά, που θα συνεχίσουμε να αγαπούμε και στο μέλλον».

Η «Πόρσε 911» βρίσκεται πλέον στην «γενιά» της και τον περασμένο Ιανουάριο παρουσίασε στο Ντιτρόιτ την τελευταία έκδοση καμπριολέ του μοντέλου.

Ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1935 στη Στουτγάρδη και ήταν ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα παιδιά του Φέρντιναντ Πόρσε, του επονομαζόμενου και "Φέρι", γιου του ιδρυτή της μάρκας.

Είχε αναλάβει το στούντιο σχεδίασης της μάρκας το 1962 και ανέπτυξε την 911, που το 1963 ήρθε να εγκαινιάσει μια νέα εποχή για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Αρχικά, το μοντέλο επρόκειτο να ονομαστεί 901, αλλά η γαλλική Πεζώ είχε ήδη καταθέσει τις δικές της τριψήφιες ονομασίες, γεγονός που ανάγκασε τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να αλλάξει τον… αριθμό.

Στη δεκαετία του 1970, ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε διετέλεσε υπεύθυνος για τη διαφοροποίηση της μάρκας μέσω αξεσουάρ μόδας, όπως τα γυαλιά, τα ρολόγια και τα είδη γραφείου.