ΚΟΣΜΟΣ

TIME: Ο Έλον Μασκ είναι το «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2021

TIME: Ο Έλον Μασκ είναι το «Πρόσωπο της Χρονιάς»
Ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιρροή
AP

Ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της Tesla, είναι το «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2021, σύμφωνα με την επιλογή του περιοδικού ΤΙΜΕ.

Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γη, διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, ανακηρύχθηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το περιοδικό Time για το 2021. «Αναδιαμορφώνει τη ζωή στη Γη και πιθανώς τη ζωή έξω από τη Γη επίσης», δήλωσε ο Edward Felsenthal, αρχισυντάκτης του Time, στην εκπομπή «TODAY» τη Δευτέρα.

«Το Πρόσωπο της Χρονιάς είναι δείκτης επιρροής και λίγα άτομα είχαν μεγαλύτερη επιρροή από τον Μασκ στη ζωή στη Γη, και ενδεχομένως στη ζωή έξω από τη Γη. Το 2021, ο Μασκ εμφανίστηκε όχι μόνο ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά και ως ίσως το πλουσιότερο παράδειγμα μιας τεράστιας αλλαγής στην κοινωνία μας», σχολίασε ο Felsenthal.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η εταιρεία διαστημικών πτήσεων του Μασκ έγραψε ιστορία με την εκτόξευση του πρώτου πληρώματος εξ ολοκλήρου των πολιτών στο διάστημα. Και τον Απρίλιο, η NASA επέλεξε τη SpaceX ως μία από τις διαστημικές εταιρείες που θα κατασκευάσουν συστήματα προσγείωσης στη Σελήνη και θα μπορούν να μεταφέρουν αστροναύτες στη Σελήνη μέχρι το 2024.

Ο ετήσιος τίτλος «Πρόσωπο της Χρονιάς» του Time, ο οποίος επιλέγεται από τους συντάκτες του περιοδικού στο τέλος κάθε έτους, δεν είναι απαραίτητα βραβείο, αλλά αντιπροσωπεύει την επιρροή που είχαν το άτομο ή τα άτομα στις ειδήσεις κατά το προηγούμενο έτος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Κούγιας - Φαίη Σκορδά: «Σφάχτηκαν» στον αέρα - «Γι’ αυτό είσαι μόνη σου»

Μετάλλαξη Όμικρον: Πέντε τα κρούσματα στην Ελλάδα

Δολοφονία σε ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη: Την πυροβόλησε τρεις φορές για τα... μάτια ενός άνδρα