ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βουλευτής της αντιπολίτευσης διαμυρτυρήθηκε πετώντας ένα καφάσι με πορτοκάλια στη Βουλή

Τουρκία βουλευτής καφάσι πορτοκάλια
Ο Τούρκος βουλευτής Μπουράκ Ερμπάϊ
Twitter

Τουρκία: Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην τουρκική Βουλή με πρωταγωνιστή έναν βουλευτή της αντιπολίτευσης που πέταξε ένα καφάσι με πορτοκάλια.

Ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) στην Τουρκία, Μπουράκ Ερμπάϊ, διαμαρτυρόμενος για την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες στην χώρα του, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης που μαστίζει την τουρκική οικονομία, άδειασε ένα καφάσι με πορτοκάλια εντός της Βουλής.

«Εγώ είμαι παιδί μιας οικογένειας παραγωγού εσπεριδοειδών από τα Μούγλα. Αυτά τα πορτοκάλια πουλήθηκαν και έτσι σπούδασα, έγινα δικηγόρος και είμαι εδώ εκπροσωπώντας το έθνος μου, Οι παραγωγοί εσπεριδοειδών στο Χατάι, στα Άδανα, στην Μερσίνα, στα Μουγλά και στην Αττάλεια θα υποχρεωθούν του χρόνου να τα κόψουν. Έφερα τα χαιρετίσματά τους. Οι παραγωγοί πορτοκαλιών μου είπαν “Πάνε και γίνε η φωνή μας”. Σε εκείνα τα μάτια που δεν βλέπουν και στα αυτιά που δεν ακούν» δήλωσε από το βήμα ο Ερμπάϊ, ρίχνοντας στη συνέχεια το καφάσι στο κενό, με ο κανάλι της βουλής να κόβε τον ήχο της μετάδοσης, όπως φαίνεται στο απόσπασμα.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι κίνηση του Ερμπάϊ προκάλεσε το χειροκρότημα των συναδέλφων από το CHP, ενώ ο αντιπρόεδρος της τουρκικής βουλής Τζελάλ Αντάν τον επέπληξε λέγοντας πως: «Αυτό που κάνετε δεν είναι σωστό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η μετάλλαξη Όμικρον πολιορκεί την Ελλάδα - Φόβοι για πολλά περισσότερα κρούσματα και επικράτησή της

«Βαριά» πρόστιμα σε οχήματα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα ή δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Κακοκαιρία: «Κλείδωσαν» οι χιονοπτώσεις στην Αττική τα επόμενα 24ωρα – Τι «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι

Δολοφονία στα Γλυκα Νερά: Σε δίκη παραπέμπεται ο Μπαμπης Αναγνωστοπουλος - Βαρύ το κατηγορητήριο