ΚΟΣΜΟΣ

Xριστούγεννα: Ο πλανήτης «φοράει τα καλά του» - Πυρετός προετοιμασίας απο τη Συρία μέχρι την Ινδία

Xριστουγεννιάτικη αγορά στην Ινδία
Xριστουγεννιάτικη αγορά στην Ινδία
ΑΡ

Δέκα ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, οι πόλεις του κόσμου στολίζονται εν όψει της μεγάλης γιορτής, σε μία προσπάθεια να ξορκίσουν μεταξύ άλλων τα δεινά της πανδημίας. 

Η παλιά πόλη της Δαμασκού στην πολύπαθη Συρία μεταμορφώθηκε εν όψει των Χριστουγέννων. Την ώρα που οι επιχειρήσεις του αμερικανικού στρατού συνεχίζονται κοντά στην Ντέιρ αζ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, οι πολίτες προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους από τον πολυετή εμφύλιο που βύθισε στο χάος τη χώρα.

Η παλιά πόλη της Δαμασκού φωτισμένηΑ.Ρ

Στη Βραζιλία το πάρκο Ibirapuera στο Σάο Πάολο πλημμύρισε φωτάκια. Εκατοντάδες γονείς έσπευσαν με τα παιδιά τους για να απολαύσουν το φαντασμαγορικό θέαμα. Στη Βολιβία, οι τεχνίτες δίνουν μάχη με το χρόνο για να προλάβουν τις παραγγελίες για εποχιακές φιγούρες , αγαλματάκια και χριστουγεννιάτικα δώρα.

Στις χριστουγεννιάτικες αγορές της Ινδίας, οι μικροπωλητές περιμένουν επίσης πελάτες και επιδεικνύουν την πραμάτεια τους, στολίδια, φωτάκια και αστέρια για να επανακάμψουν, μετά από μία δύσκολη χρονιά.

H εορταστική περίοδος είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμπέσει με ένα νέο κύμα λοιμώξεων covid-19 που προκαλείται από την μετάλλαξη Όμικρον εκτιμούν οι ειδικοί, πολλές μητροπόλεις στον κόσμο ωστόσο, ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα, τηρώντας τα μέτρα και ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών.