ΚΟΣΜΟΣ

Έγινε μητέρα στα δέκα της χρόνια!

Έγινε μητέρα στα δέκα της χρόνια!

Άναυδη έχει μείνει η κοινή γνώμη στην Κολομβία με την είδηση της γέννησης ενός μωρού από ένα δεκάχρονο κορίτσι!

Το κορίτσι, το οποίο είναι μέλος μιας φυλής αυτοχθόνων που ονομάζεται Wayuu που βρίσκονται στη χερσόνησο της La Guajira στο βόρειο τμήμα της χώρας, ήταν 39 εβδομάδων έγκυος όταν υποβλήθηκε σε καισαρική τομή. Οι περισσότερες εγκυμοσύνες είναι 38 εβδομάδες.

KOLOM1

Ήταν η πρώτη φορά που ένα παιδί πριν την εφηβεία, από την πόλη της Manaure, είχε επισκεφθεί ένα γιατρό σε σχέση με την εγκυμοσύνη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι φέρεται να έφτασε στο νοσοκομείο με αιμορραγία, σε πλημμύρες δακρύων και τεράστιο πόνο από τις συστολές.

KOLOM2

Οι γιατροί αποφάσισαν να πάρουν το ρίσκο της επικίνδυνης εγχείρησης λόγω της ηλικίας του κοριτσιού. Ευτυχώς, μητέρα και κόρη, που ζύγιζε μόλις 5 lbs, είναι καλά στην υγεία τους.

Παρόλο που η κολομβιανή αστυνομία θα μπορούσε να προχωρήσει στη δίωξη του πατέρα για σεξ με ανήλικο, το Σύνταγμα της χώρας παρέχει προς τη φυλή Wayuu ορισμένο είδος της αυτονομίας.

KOLOM4

Σε κάθε περίπτωση η κοινότητα παρέμεινε « κλειστή» ως προς την ταυτότητα του πατέρα, με κάποια κολομβιανή εφημερίδα να εικάζει πως ο πατέρας του παιδιού είναι ένα 15χρονο αγόρι, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι ένας 30χρονος.