ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τσάβες προσευχήθηκε για τη ζωή του

Ο Τσάβες προσευχήθηκε για τη ζωή του

Τη βοήθεια του Θεού ζήτησε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από την Κούβα, όπου και υπεβλήθη σε νέο κύκλο ακτινοθεραπειών για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, υπέρ της Υγείας του, ο Τσάβες είπε στην προσευχή του: «έχω ακόμη πράγματα να κάνω για το λαό αυτό και τη χώρα αυτή», και ζήτησε από το Θεό: «Μην με πάρεις ακόμη».

«Δώσε μου (περισσότερη) ζωή. Κάνε την μια επώδυνη ζωή. Δεν με νοιάζει. Δώσε μου το αγκάθινο στεφάνι σου, Ιησού, που ίσως με ματώσει. Δώσε μου το σταυρό σου, δώσε μου 100 σταυρούς να κουβαλάω, αλλά άσε με να ζήσω», είπε ο Τσάβες, στη γενέτειρά του Μπαρίνας, 400χλμ. νοτιοδυτικά του Καράκας, στη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης για τη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία.

Όπως μετέδωσε το κρατική τηλεοπτικό δίκτυο Venezolana de Television, η φωνή του Τσάβες ακουγόταν αδύναμη, ενώ ο ίδιος λύγισε και δάκρυα έτρεχαν στο πρόσωπό του, όταν μίλησε στη λειτουργία.

Ο καρκίνος είναι «μια πραγματική απειλή που σηματοδοτεί το τέλος του δρόμου για πολλούς ανθρώπους», είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.