Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά την υποχρεωτική εκπαίδευση των μελών του για θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε σήμερα να καταστεί υποχρεωτική για τα μέλη του η εκπαίδευση για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης

Ευρωκοινοβούλιο
Στην περίπτωση που κάποιος ευρωβουλευτής αρνηθεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα κατάρτισης, μπορεί να του επιβληθούν κυρώσεις
AP
2'

Εκφράζοντας τη λύπη τους επειδή τα ισχύοντα μέτρα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης «δεν είναι αρκετά ισχυρά», οι ευρωβουλευτές ζήτησαν να γίνει υποχρεωτική για όλους η εκπαίδευση τους σε τέτοια θέματα και μάλιστα «το συντομότερο δυνατόν», ει δυνατόν όταν ξεκινούν τη θητεία τους.

Στην περίπτωση που κάποιος ευρωβουλευτής αρνηθεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα κατάρτισης, μπορεί να του επιβληθούν κυρώσεις.

Το ψήφισμα, που αφορά γενικότερα τις συνέπειες που είχε για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς το κίνημα #MeToo, εγκρίθηκε με ψήφους 516 υπέρ έναντι 86 κατά και 75 αποχές. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην υποχρεωτικότητα ή μη του μέτρου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ζητείται μια «υποχρεωτική κατάρτιση» των ευρωβουλευτών, όμως μέχρι σήμερα το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επέμενε στην «εθελοντική» βάση της εκπαίδευσης αυτής.

«Προφανώς, τα εθελοντικά μέτρα δεν αρκούν», τόνισε η Αυστριακή Έβελιν Ρέγκνερ, του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, επισημαίνοντας ότι μόνο το ένα τέταρτο των ευρωβουλευτών συμμετείχε σε ένα από αυτά τα βασικά εκπαιδευτικά σεμινάρια.

«Ναι, το #MeToo άλλαξε πολλά πράγματα (…) αλλά όχι αρκετά. Ακόμη και εδώ στο κοινοβούλιο, τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν με σιγή και τα μέτρα που επρόκειτο να ληφθούν δεν εφαρμόστηκαν», σχολίασε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Τέρι Ράιντκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ράδιο Αρβύλα: Αγωγή - «Καταπέλτης» κατά του Στάθη Παναγιωτόπουλου

Κουρουμπλής στο Newsbomb.gr: Δεν ανακαλώ! Αισθάνομαι υπερήφανος – Πεθαίνουν άνθρωποι αβοήθητοι

Κορονοϊός: Το εμβόλιο που κάνει μέχρι και 32 φορές περισσότερα αντισώματα στην 3η δόση

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή