ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα: Διευκρινίσεις για τη διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ (vid)

Διευκρινίσεις για τη διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ
Τι είπε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα
Intime News

Διευκρινίσεις έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα σχετικά με τη χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας KN95 στα ΜΜΜ και στα σούπερ μάρκετ.

Αισθητά αυξημένα ήταν τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα στην Ελλάδα και κυρίως στην Αττική όπως παρατήρησε και η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα στην αποψινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, η οποία τόνισε ότι «είναι σημαντικό να δούμε τους δικούς μας τις ημέρες των γιορτών αλλά παράλληλα να προσέχουμε».

Η αναπληρώτρια υπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι το υπουργείο Υγείας παρακολουθεί τα κρούσματα και την πορεία της πανδημίας και ανάλογα θα λαμβάνονται αποφάσεις όπως τόνισε, ενώ κάνοντας μία αναφορά στην μάσκα που θα πρέπει να χρησιμοποιούμε στα σουπερμάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είπε ότι η μάσκα τύπου Κ95 εφαρμόζει καλύτερα στο πρόσωπο και γι' αυτό θεωρείται πιο ασφαλής.

Η χειρουργική μάσκα από μόνη της είναι καλή για να αποφεύγουμε τα σταγονίδια δεν κλείνει όμως το ίδιο καλά γύρω από το πρόσωπο. Δεν έχει νόημα να φορέσουμε διπλή χειρουργική μάσκα, αν θέλουμε να προστατευτούμε καλύτερα πρέπει να βάλουμε μία μάσκα που κλείνει καλά γύρω από το πρόσωπο, να την κολλήσουμε ή να φορέσουμε μία μάσκα Κ95», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γκάγκα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η πρώτη εικόνα από τα κρατητήρια – Στο μικροσκόπιο κινητό και υπολογιστής

Καιρός – Αρναούτογλου: Οι πρώτες ενδείξεις για την Πρωτοχρονιά - Έρχονται κρύες αέριες μάζες (vid)

KN95: Ποια είναι η μάσκα που θα χρησιμοποιούμε από αύριο σε ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ - Πόσο κοστίζει