ΚΟΣΜΟΣ

«Φρένο» από το Ισραήλ στη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Ισραήλ τέταρτη δόση
Αναβάλει την τέταρτη δόση το Ισραήλ
Associated Press/Tsafrir Abayov

«Παγώνει» το πρόγραμμα χορήγησης της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού στο Ισραήλ.

Τo Ισράηλ είχε προαναγγείλει την έναρξη χορήγησης της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η μελέτη που θα εξετάσει την αποτελεσματικότητά της.

Συγκεκριμένα, το ιατρικό κέντρο Sheba, έξω από το Τελ Αβίβ, ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει τις δοκιμές σε 100 εθελοντές αυτήν την εβδομάδα, ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε το Ισραήλ στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή του Ελσίνκι, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, η επιτροπή δεν προχώρησε στην έγκριση της δοκιμής χωρίς να δίνει εξηγήσεις για την κίνησή της αυτή.

Σημειώνεται ότι το Ισραηλινό υπουργείο Υγείας άναψε το πράσινο φως, την Τρίτη, για τη διανομή της τέταρτης δόσης στους άνω των 60 ετών και για εκείνους που βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Η διανομή επρόκειτο να ξεκινήσει από την Κυριακή, όμως το υγεονομικό επιτελείο του Ισραήλ πάγωσε την απόφαση ύστερα σχετική σύσκεψη στην οποία και ετέθησαν επί τάπητος τα αποτελέσματα ερευνών που δείχνουν ότι οι ασθενείς της Omicron κινδυνεύουν από 50-70% λιγότερο να νοσηλευτούν σε σχέση με τους φορείς της παραλλαγής Δέλτα.

Tα τελευταία στοιχεία μελετών από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική για την Όμικρον έχουν δείξει ότι προκαλεί ήπια συμπτωματολογία και ως επί το πλείστον οι προσβληθέντες από αυτήν δεν χρήζουν νοσηλείας.

Παράλληλα, επιστήμονες της Νοτίου Αφρικής διατείνονται ότι η Όμικρον έχει μικρή διάρκεια και κατόπιν μελέτης της πορείας της στη χώρα προχώρησαν στο συμπέρασμα ότι είναι θέμα μηνών να έχει εξαφανιστεί από τον πλανήτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 7.665 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 94 θάνατοι και 624 διασωληνωμένοι

Θετικός στον κορονοϊό ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο €300 σε αστυνομικό χωρίς μάσκα αφού έκοψε πρόστιμο για τον ίδιο λόγο σε πολίτη

Πέθανε ο Φρειδερίκος Χόντος: Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 40 ετών