ΚΟΣΜΟΣ

HΠΑ: Ο Μπάιντεν «εγκλωβίστηκε» στο Air Force One μετά την προσγείωση του αεροσκάφους σε χιονοθύελλα

O Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν
O Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν
ΑΡ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και το επιτελείο του χρειάστηκε να περιμένουν 30 λεπτά μέσα στο Air Force One στη Βάση Άντριους, στο Μέριλαντ, λόγω της έντονης χιονόπτωσης. 

Ο «πρώτος πολίτης» των ΗΠΑ ταλαιπωρήθηκε επίσης όπως εκατομμύρια Αμερικανοί από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα. Αναγκάστηκε να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο με αυτοκίνητο.

Ο Μπάιντεν καθυστέρησε να αποβιβαστεί από το ιδιωτικό τζετ καθώς η σκάλα δεν μπορούσε να ανοίξει λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης στη Βάση Άντριους του Μέριλαντ τη Δευτέρα.

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών και η ομάδα του, μαζί με δημοσιογράφους και άλλους επιβαίνοντες έπρεπε να περιμένουν τουλάχιστον 30 λεπτά καθώς το προσωπικό της βάσης προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τις συνθήκες χιονοθύελλας.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν δείχνουν τον Μπάιντεν -ο οποίος είναι 79 ετών και σύντομα θα γιορτάσει έναν χρόνο στον Λευκό Οίκο- με μάσκα προσώπου να προσπαθεί να κατέβει τη σκάλα εν μέσω χιονόπτωσης..

Ένας αξιωματούχος της μυστικής υπηρεσίας περπατούσε λίγα μέτρα πίσω του μέχρι τη στιγμή που επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο που τον περίμενε. Ο Μπάιντεν αναγκάστηκε να ταξιδέψει περίπου 25 χιλιόμετρα για να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο με αυτοκίνητο, καθώς το ελικόπτερο Marine One ήταν καθηλωμένο λόγω των καιρικών συνθηκών.

H αυτοκινητοπομπή του Αμερικανού προέδρου...σε λευκό φόντοΑ.Ρ

Για τη χιονισμένη διαδρομή πίσω στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν χρησιμοποίησε την έκδοση SUV του αυτοκινήτου του - γνωστή ως The Beast - αντί της θωρακισμένης λιμουζίνας.

Η μίνι περιπέτεια του Αμερικανού προέδρου σημειώθηκε καθώς τμήματα των ΗΠΑ βομβαρδίστηκαν με χιόνι που έφτασε μέχρι και τα 10 εκατοστά, ενώ πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν.

Η αστυνομία αναγκάστηκε να κλείσει τους χώρους του Καπιτωλίου καθώς το χιόνι προκάλεσε την πτώση κλαδιών δέντρων. Η πρώτη ενημέρωση τύπου της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι για τη νέα χρονιά ακυρώθηκε επίσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στερεύει από μαχητικά η Τουρκία: Στέλνει drones στο Αιγαίο – Απάντηση της HAF και βλέμμα στο μέλλον

Μετάλλαξη Όμικρον: Καλό… Πάσχα και καλό καλοκαίρι – Πότε θα ξεμπερδέψουμε με την πανδημία;

Survivor: «Μπάρμπα μήπως τη γουστάρεις;», είπε στον Βαλάντη για τη Μυριέλλα παίκτης των Μαχητών!