ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Μαύρο» παγκόσμιο ρεκόρ μολύνσεων - Πάνω από ένα εκατομμύριο κρούσματα Covid-19 την ημέρα

Kατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφουν οι ΗΠΑ
Kατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφουν οι ΗΠΑ
ΑΡ

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι στις ΗΠΑ διαγνώστηκαν με Covid-19 τη Δευτέρα, καθώς ένα τσουνάμι της μετάλλαξης Όμικρον σαρώνει τη χώρα.

Η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον βρίσκεται πίσω απο το νέο ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ που καταγράφουν πλέον τις περισσότερες μολύνσεις απο κορονοϊό με μεγάλη διαφορά, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Ο αριθμός της Δευτέρας είναι σχεδόν διπλάσιος από το προηγούμενο ρεκόρ των περίπου 590.000 που σημειώθηκε μόλις πριν από τέσσερις ημέρες στις ΗΠΑ. Είναι επίσης υπερδιπλάσιος από τον αριθμό των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε οπουδήποτε αλλού ανά πάσα στιγμή από τότε που ξεκίνησε η πανδημία πριν από περισσότερα από δύο χρόνια.

Ο υψηλότερος αριθμός εκτός των ΗΠΑ σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της έκρηξης της μετάλλαξης Δέλτα στην Ινδία, όπου περισσότεροι από 414.000 άνθρωποι διαγνώστηκαν στις 7 Μαΐου 2021.

Αν και τα αυξανόμενα κρούσματα δεν έχουν ακόμη μεταφραστεί σε σοβαρές λοιμώξεις και αυξανόμενους θανάτους, ο αντίκτυπός τους έχει γίνει αισθητός σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς τα άτομα που έχουν προσβληθεί πρόσφατα παραμένουν στο σπίτι. Το αποτέλεσμα είναι ακυρώσεις πτήσεων, κλειστά σχολεία και γραφεία, γεμάτα νοσοκομεία και διαταραγμένες αλυσίδες εφοδιασμού.

Τα στοιχεία από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς αφορούν την περίοδο μέχρι τα μεσάνυχτα, ανατολική ώρα στη Βαλτιμόρη, και οι καθυστερήσεις στις αναφορές κατά τη διάρκεια των εορτών μπορεί να έπαιξαν ρόλο στα αυξανόμενα ποσοστά.

Ο δρ Αντονι Φάουτσι, βασικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την υγειονομική κρίση, δήλωσε την Κυριακή ότι η αύξηση του αριθμού των περιστατικών της Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθεί μία «σχεδόν κατακόρυφη καμπύλη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Αυτό είναι το plan b αν ξεφύγει η κατάσταση λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Μυριέλλα Κουρεντή: «Βράζει» το κοινό με την «επίθεση» του Βαλάντη στην ηθοποιό - «Είναι σεξιστής»

Η Φάρμα: «Είναι γκόμενά του - Πρέπει να παλέψεις για να κρατήσεις τέτοια γκόμενα» (video)

Survivor: «Μπάρμπα μήπως τη γουστάρεις;», είπε στον Βαλάντη για τη Μυριέλλα παίκτης των Μαχητών!