ΚΟΣΜΟΣ

Σικελία: Βανδάλισαν με κόκκινη μπογιά τη φημισμένη παραλία Scala dei Turchi (pics)

Σικελία: Βανδάλισαν με κόκκινη μπογιά τη φημισμένη παραλία Scala dei Turchi
Εικόνες θλίψης
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα μετά τον βανδαλισμό με κόκκινη μπογιά των φημισμένων λευκών βράχων από ασβεστόλιθο της Σικελίας Scala dei Turchi.

Η Scala dei Turchi στη Σικελία, που μοιάζει με λευκά σκαλοπάτια στη μεσογειακή ακτή του Ρεαλμόντε της νότιας Σικελίας, υπέστη βανδαλισμό το βράδυ της Παρασκευής (7/1).

Οι αρχικές έρευνες υπέδειξαν πως οι δράστες πέταξαν οξείδιο του σιδήρου κόκκινου χρώματος, υλικό που απομακρύνεται με σχετική ευκολία, όπως αποδείχτηκε, όταν τα κύματα «έσβησαν» τα κόκκινα σημάδια στα χαμηλότερα σκαλοπάτια του βράχου. Εθελοντές από το Ρεαλμόντε έκαναν επιχείρηση καθαρισμού στα υψηλότερα σημεία του βράχου, σύμφωνα με τον Guardian.

Εθελοντές στο Realmonte άρχισαν να καθαρίζουν τα εναπομείναντα σημάδια το Σάββατο. «Ο υπέροχος λευκός βράχος της Scala dei Turchi, που αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο στην περιοχή Agrigento έχει παραμορφωθεί. Καταδικάζουμε τους δράστες της δειλής αυτής κίνησης. Προκαλεί αγανάκτηση όχι μόνο για μια επένδυση σπάνιας ομορφιάς, αλλά και για την εικόνα του νησιού μας. Ελπίζω οι Αρχές να εντοπίσουν γρήγορα τους υπευθύνους» δήλωσε ο Nello Musumeci, πρόεδρος της Σικελίας.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα σχολείων: Βρέθηκαν 14.000 κρούσματα από τα self test σε μαθητές και καθηγητές

Νίκη για τον Νόβακ Τζόκοβιτς : Ανακαλείται η ακύρωση της βίζα - Θα αγωνιστεί στο Australian Open

Προσοχή: Ποιοι πρέπει να βάλουν ένα «Σ» στο τζάμι του αυτοκινήτου και γιατί – Το πρόστιμο