ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σίλβιο, η προαγωγός και η «χρυσή βαλίτσα»

Ο Σίλβιο, η προαγωγός και η «χρυσή βαλίτσα»

Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελούν σενάριο κινηματογραφικής ταινίας τα σκάνδαλα του Καβαλιέρε που κάθε τόσο βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Εμβρόντητη για άλλη μία φορά έμεινε η ιταλική κοινωνία μετά από την αποκάλυψη μια νέας υπόθεσης στην οποία εμπλέκεται ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σε αυτή πρωταγωνιστούν μια ξανθιά «προαγωγός», ο απολυμένος κολλητός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ένας χρεοκοπημένος επίσης προαγωγός και μια βαλίτσα με 2,5 εκατ. ευρώ.

Η 39χρονη γυναίκα φαίνεται ότι είχε αναλάβει τον «συντονισμό» της εκπόρνευσης νεαρών κοριτσιών σε συνεργασία με τον 80χρονο Εμίλιο Φέντε, διευθυντού ειδήσεων του καναλιού Rete4, ιδιοκτησίας Μπερλουσκόνι παλιού φίλου του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού και τον 56χρονο ατζέντη τηλεοπτικών σταρ Λέλε Μόρα τα οποία είχαν στόχο να κερδίσουν μία θέση στα κανάλια του Σίλβιο,.

Μάλιστα το 1996 η Ραφαέλα Τζάρντο είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο Βαλετόπολι, όπου δεκάδες νεαρά μοντέλα εκπορνεύονταν με όνειρο να εδραιωθούν στην τηλεόραση και να παντρευτούν πλούσιους ποδοσφαιριστές όπως συνηθίζεται στη γειτονική Ιταλία.

Τότε, μάλιστα της είχε επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός, ωστόσο απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που την ήθελαν να είναι η αρχηγός του κυκλώματος με αρμοδιότητα να επιλέγει και να στέλνει στις αγκαλιές ευκατάστατων επιχειρηματιών 20χρονες κοπέλες.

Πριν από λίγους μήνες πέρασε για άλλη μία φορά το κατώφλι της Εισαγγελίας του Μιλάνου με σκοπό να καταθέσει για την υπόθεση Ρούμπιγκεϊτ, με πρωταγωνίστρια την πλέον γνωστή Μαροκινή Ρούμπι, κατά κόσμον Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, η οποία μόλις σε ηλικία 17 ετών φέρεται να είχε σεξουαλική επαφή με τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό.

Η Τζάρντο φέρεται να είχε ρόλο προαγωγού, έχοντας υπό την προστασία της πέντε πόρνες, εκ των οποίων και την Ρούμπι, για τις οποίες κανόνιζε τα ραντεβού με τους ισχυρούς άνδρες όπως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η Ρούμπι, να σημειωθεί πως κατέθεσε ότι την γνώριζε, ενώ η 39χρονη σε συνέντευξή της δήλωσε πως δεν γνώριζε καμία από τις νεαρές γυναίκες, κάνοντας λόγο για σκευωρία σε βάρος της.

Ερωτηματικά επίσης σχετικά με την ανάμειξή του στην υπόθεση προκαλεί και η ξαφνική αποχώρηση του Εμίλιο Φέντε από το κανάλι του Καβαλιέρε, ο οποίος μέχρι πρότινος υπήρξε ο διασημότερος Ιταλός παρουσιαστής ειδήσεων έχοντας μοναδικό σκοπό να εξυμνεί το έργο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και να επιτίθεται σε όσους ήταν αντίθετοι σε εκείνον.

Ο όμιλος Mediaset, ιδιοκτησίας του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι ο Φέντε δεν θα έχει τη θέση του διευθυντού του διευθυντή του δελτίου ειδήσεων TG4 του καναλιού RETE 4 την οποία κατείχε για 20 είκοσι συναπτά έτη .

Ο πρώην διεθυντής ειδήσεων φαίνεται ότι ήταν εκείνος που μαζί με τον επίσης καλό φίλο του Μπερλουσκόνι, τον ατζέντη Λέλε Μόρα, προμήθευαν τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό με νεαρά κορίτσια για τα γνωστά μπούνγκα-μπούνγκα πάρτι.

Καλούσαν λοιπόν όμορφες παρουσιάστριες ή χορεύτριες τηλεοπτικών σόου στις βίλες του. Από τον φάκελο με τις συνομιλίες που έστειλαν οι ανακριτικές αρχές στο ιταλικό κοινοβούλιο με τα πορίσματα από τις έρευνες ξεχωρίζει η συνομιλία μιας γυναίκας με τα αρχικά Τ.Μ., η οποία ενώ δεν προκύπτει να ήρθε σε σεξουαλική επαφή με τον πρωθυπουργό περιγράφει ένα βράδυ στη βίλα Αρκορε. «Ήταν ένα πορνείο. Γίνονταν όργια. Ήταν γύρω στις 20 γυναίκες και αυτός ο φίλος του (σ.σ.: εννοεί τον Εμίλιο Φέντε).

Έβαζαν τα χέρια τους ανάμεσα στα πόδια και τέτοια πράγματα. Ήταν τέσσερις μπροστά του και του έκαναν κάτι πράγματα που ντράπηκα… Μερικές ήταν και πολύ κοντά η μια στην άλλη, καταλαβαίνεις, και όλες τον αποκαλούσαν “amore”. Σκέψου, δεν με έλεγξαν καθόλου. Πήγα με το αμάξι μου, άνοιξε η πύλη και δεν μου ζήτησαν ούτε ταυτότητα».

Βέβαια σε επόμενη συνομιλία της εκμυστηρεύεται σε φίλη της ότι ο Μπερλουσκόνι της παρέδωσε έναν κλειστό φάκελο για να ενισχύσει τις σπουδές της. Εκείνη τον ευχαρίστησε και στην ερώτησή του «δεν θα μου δώσεις κι εσύ το δώρο μου;», εννοώντας να του κάνει κάποια σεξουαλική χάρη, είπε «ευχαριστώ» και έφυγε.

Η βαλίτσα με τα 2,5 εκατ ευρώ

Μετά το ροζ σκάνδαλο, Φέντε και Μόρα, η εταιρεία του οποίου φαλίρισε, κατηγορούνται και για παράνομη εξαγωγή κεφαλαίων όπου ο παρουσιαστής φέρεται να εμφανίστηκε σε τράπεζα του Λουγκάνο για να καταθέσει 2,5 εκατ. ευρώ τα οποία δεν έγιναν δεκτά από την ελβετική τράπεζα, αφού ο Φέντε δεν μπορούσε να τα δικαιολογήσει.

Σύμφωνα πάντως με ιταλικά δημοσιεύματα, ο Μπερλουσκόνι είχε δανείσει στον Μόρα 2,8 εκατ. ευρώ για να σώσει την επιχείρησή του, από τα οποία τα 1,2 εκατ. φέρεται να κράτησε ο Φέντε, αφού, όπως ισχυρίζεται, τα είχε δανείσει παλαιότερα στον Μόρα.

Οι Αρχές, λοιπόν, ερευνούν αν τα εκατομμύρια που προσπαθούσε να μεταφέρει στην Ελβετία ο πρώην παρουσιαστής έχουν οποιαδήποτε σχέση με αυτά που πήρε ο Μόρα από τον Καβαλιέρε.