ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πιθανό νέο «ματς» Τραμπ-Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του 2024

Eπανάληψη της αναμέτρησης Τραμπ-Κλίντον βλέπουν παράγοντες στις ΗΠΑ
Eπανάληψη της αναμέτρησης Τραμπ-Κλίντον βλέπουν παράγοντες στις ΗΠΑ
ΑΡ

ΗΠΑ: Πρώην σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον λέει ότι υπάρχει πιθανότητα να επαναληφθεί η αναμέτρηση Τραμπ - Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του 2024

Ο Ντικ Μόρις, κορυφαίος σύμβουλος κάποτε του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον, λέει ότι υπάρχουν «αρκετές πιθανότητες» να γίνει ...επαναληπτικός αγώνας το 2024 μεταξύ του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμ και της Χίλαρι Κλίντον.

Ο Μόρις είπε την Κυριακή (16/1) ότι εάν οι Δημοκρατικοί χάσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, ο πρόεδρος Μπάιντεν και η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις θα αποδυναμωθούν - ανοίγοντας το δρόμο για μια δεύτερη προσπάθεια της Χίλαρι, με τον σύζυγό της Μπιλ να παίζει ρόλο αρχιτέκτονα στη...στρατηγική της.

«Υπάρχει καλή πιθανότητα», είπε ο Μόρις, αναφερόμενος σε μια νέα μαχη ανάμεσα στον Τραμπ και την πρώην σιδηρά κυρία της αμερικανικής διπλωματίας στον Τζον Κατσιματίδη στη ραδιωφονική εκπομπή του WABC.

«Η Χίλαρι έχει δημιουργήσει μια λαμπρή στρατηγική που κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει», πρόσθεσε ο Μόρις. «Γνωρίζοντας τους ανθρώπους γύρω της, πιστεύω ότι υπάρχει μόνο ένα άτομο ικανό για αυτό το επίπεδο σκέψης - και αυτός είναι ο σύζυγός της, ο Μπιλ. Ο Μόρις πρόσθεσε ότι εάν οι Δημοκρατικοί χάσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, ο πρόεδρος Μπάιντεν και η αντιπρόεδρός του θα μειώσουν τις πιθανότητες επανεκλογή τους.

«Το δευτερόλεπτο που θα τελειώσουν οι εκλογές… κάθε Δημοκρατικός θα επικρίνει τον Μπάιντεν και τον Χάρις», είπε. Σε μια εποχή που κανένας Δημοκρατικός δεν επικρίνει δημόσια τον Μπάιντεν, η Κλίντον κάλεσε το κόμμα της να ευθυγραμμιστεί με τις πολιτικές των προοδευτικών Δημοκρατικών.

​«Έχει δημιουργήσει ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος όπου όσο χειρότερα τα κάνει [ο Μπάιντεν], τόσο καλύτερα τα κάνει εκείνη, επειδή έχει τοποθετηθεί ως η δημοκρατική εναλλακτική του Μπάιντεν. Όχι μόνο στον Μπάιντεν, αλλά στην άκρα αριστερά στο Δημοκρατικό Κόμμα», είπε ο Μόρις.

Σε συνέντευξή της στο MSNBC, η πρώην υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Ομπάμα, προειδοποίησε τους Δημοκρατικούς να αφιερώσουν χρόνο για «λίγη προσεκτική σκέψη» σχετικά με τη νίκη στις εκλογές, «όχι μόνο σε γαλάζιες περιοχές όπου ένας Δημοκρατικός και ένας φιλελεύθερος Δημοκρατικός ή ο λεγόμενος προοδευτικός δημοκράτης θα κερδίσει».

Η Κλίντον αναφέρθηκε επίσης στον αγώνα της κυβέρνησης Μπάιντεν να περάσει νομοθεσία σε ένα Κογκρέσο που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς.

Ενώ είπε ότι «είναι όλα υπό έντονη συζήτηση… στο τέλος της ημέρας, δεν σημαίνει τίποτα εάν δεν έχουμε ένα Κογκρέσο που θα προχωρήσει τα πράγματα και δεν έχουμε έναν Λευκό Οίκο στον οποίο μπορούμε να βασιστούμε υγιείς και νηφάλιοι, σταθεροί και παραγωγικοί».

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στην Wall Street Journal υποστήριζε την υποψηφιότητα Κλίντον το 2024, λέγοντας ότι οι απογοητευτικές δημοσκοπήσεις για τον Μπάιντεν και τον Χάρις θα μπορούσαν να ανοίξουν την πόρτα για την πρώην πρώτη κυρία.

Ο Τραμπ δεν έχει πει ότι σκοπεύει να είναι βάλει ξανά πλώρη για το Λευκό Οίκο το 2024, αλλά κερδίζει όλους τους πιθανούς Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους στις δημοσκοπήσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεκτρικές συσκευές: Ποιοι και πόσα θα πάρουν επιδότηση για την απόσυρση

O «πόλεμος» των καθηγητών της ΑΣΟΕΕ: Η «κορμάρα», το «διαζύγιο» και τα ποσά που ζαλίζουν

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Ραγδαία επιδείνωση καιρού σε όλη τη χώρα - Πιθανά τα χιόνια στην Αττική

Survivor Spoiler 17/1: Αυτοί κερδίζουν σήμερα τη δεύτερη ασυλία (video)