ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία - Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Δωρεάν για όλα τα παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών

Ολλανδία - Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Δωρεάν για όλα τα παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών
Τι ισχύει στην Ελλάδα
ΙΝΤΙΜΕ

Τη δωρεάν πρόσβαση για ένα χρόνο υιοθετεί ο Δήμος του Ρότερνταμ στην Ολλανδία.

Από την 1η Ιανουαρίου, τα παιδιά στο Ρότερνταμ ηλικίας 4 έως 12 ετών μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στη δημόσια συγκοινωνία στην περιοχή Maasstad. Αυτό θα λειτουργήσει στην αρχή δοκιμαστικά, ανέφερε ο Δήμος του Ρότερνταμ.

Με αυτή τη δοκιμή, ο Δήμος θέλει να καταστήσει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προσβάσιμα για όλους τους κατοίκους του Ρότερνταμ. «Εάν τα παιδιά μετακινούνται δωρεάν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα βγει πιο οικονομικά για τις οικογένειες η μετακίνηση με τραμ, λεωφορείο ή μετρό», δήλωσε η Judith Bokhove. Αυτό δίνει επίσης την ευκαιρία στα παιδιά να εξοικειωθούν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από μικρή ηλικία και να ανακαλύψουν την πόλη τους διαφορετικά.

Όλα τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας που είναι εγγεγραμμένα στο Ρότερνταμ μπορούν να μετακινούνται δωρεάν για ένα χρόνο με τα δημόσια Μέσα Μεταφοράς RET, όπως το μετρό, το τραμ και το λεωφορείο, και τη γραμμή λεωφορείων EBS στο Rozenburg. Το μόνο που θα χρειαστούν είναι η προσωπική τους κάρτα μετακίνησης.

Οι λόγοι που αναφέρουν για την κίνηση αυτή:

  • Καθώς η πόλη μεγαλώνει και οι δημότες αυξάνονται ο δημόσιος χώρος μειώνεται και τα αυτοκίνητα καταλαμβάνουν χώρο. Αν τα παιδιά εξοικειωθούν με την χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα αποτελούν και την πρώτη τους επιλογή μεγαλώνοντας
  • Τα παιδιά που δεν θα πληρώνουν εισιτήριο προκαλούν αλυσιδωτή αντίδραση στο συνολικό κόστος μιας οικογένειας και έτσι δημιουργείται κίνητρο για επιλογή αυτού του τρόπου μετακίνησης
  • Η προστασία του περιβάλλοντος από τους ρύπους των αυτοκινήτων επιβάλλει νέους τρόπους μεταφοράς
  • Το Ρότερνταμ έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει προγράμματα βιώσιμης κινητικότητας και το κάνει πράξη
  • Ο Δήμος επιθυμεί για όλους τους δημότες προσβασιμότητα χωρίς αποκλεισμούς που δημιουργούνται λόγω κυρίως οικονομικής δυσχέρειας.

Τι ισχύει στην Ελλάδα

Στην χώρα μας ισχύει η δωρεάν μετακίνηση για παιδιά έως 6 ετών και μειωμένο εισιτήριο για παιδιά μέχρι την ηλικία των 12.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΕΥΑΘ: Αυτή είναι η επίσημη εξήγηση για τους απόκοσμους ήχους στη Θεσσαλονίκη

Ευρωβουλή: Nέα πρόεδρος η Ρομπέρτα Μετσόλα

Τζώρτζης Μονογυιός: Συγκλονιστικές εικόνες με τα εγκαύματα του φίλου του που τον απεγκλώβισε

Survivor Spoiler 18/1: Αποχωρεί και αλλάζουν τα δεδομένα (video)