ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Τσεχία: Τέλος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό - «Όχι στο χάσμα της κοινωνίας»

Τσεχιά κορονοΪός
«Δεν θέλουμε να βαθύνουμε το χάσμα στην κοινωνία»
AP

Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού του κέντρου και της δεξιάς σήμερα εγκατέλειψε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους Τσέχους άνω των 60 ετών και ορισμένα επαγγέλματα στην Τσεχία

«Συμφωνήσαμε ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός. Αυτό δεν αλλάζει τίποτα κατά την άποψή μας ότι ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος, ο ασφαλέστερος τρόπος για την αποφυγή σοβαρών συμπτωμάτων του κορονοϊού-19 και νοσηλείας. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν ξανά, οι δυνατότητες είναι επαρκείς, προστατεύετε τον εαυτό σας και τους άλλους», είπε ο Τσέχος πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης.

Ο Petr Fijala εξήγησε ότι η κυβέρνησή του αποφάσισε να καταργήσει το διάταγμα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, το οποίο ψηφίστηκε το φθινόπωρο από την προηγούμενη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Andrej Babiš, ο οποίος τότε είχε ήδη παραιτηθεί.

«Δεν θέλουμε να βαθύνουμε το χάσμα στην κοινωνία. “Ορισμένοι από αυτούς τους λόγους για τους οποίους ψηφίστηκε το διάταγμα δεν ισχύουν πλέον, επειδή σε ορισμένες ομάδες επαγγελμάτων έχουμε εμβολιαστεί έως και 90%”, δήλωσε ο Φιτζάλα, σύμφωνα με την Beta.

Παρά τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, τα νοσοκομεία στην Τσεχία δεν είναι γεμάτα και την Τρίτη νοσηλεύτηκαν 1.635 ασθενείς με COVID-19, εκ των οποίων οι 252 στην εντατική ή σε αναπνευστήρες, ενώ το περασμένο φθινόπωρο σε θαλάμους covid-19 βρίσκονταν σε θαλάμους της Τσεχίας, σχεδόν 7.000 ασθενείς.

Ο αριθμός των θανάτων δεν αυξάνεται πλέον, αλλά από την αρχή της πανδημίας στην Τσεχία 36.937 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό μέχρι στιγμής.

Πηγή ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με την κατάθεση των τεσσάρων εμπλεκόμενων στην υπόθεση βιασμού

Υπόθεση Παντελίδη: Μαρτυρία ιατροδικαστή – «Οδηγούσε η Φρόσω Κυριάκου»

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Σε δύο φάσεις η κακοκαιρία Ελπίδα με πυκνές χιονοπτώσεις

Ευλαμπία Ρέβη: Μου έστειλαν και εμένα πρόσκληση να πάω σε ιδιωτικό πάρτι με 3.000 ευρώ