ΚΟΣΜΟΣ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Θέμα στα διεθνή μέσα ο «χιονιάς» σε Αθήνα, ελληνικά νησιά

Θέμα στα διεθνή Μέσα έγινε η κακοκαιρία στην Ελλάδα
Θέμα στα διεθνή Μέσα έγινε η κακοκαιρία στην Ελλάδα
ΑΡ

Εκτενή αφιερώματα στην κακοκαιρία «Ελπίδα» που πλήττει την Ελλάδα φιλοξενούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία

Η κακοκαιρία φέρνει χιόνια στην Αθήνα και τα ελληνικά νησιά γράφει το αμερικανικό δίκτυο ΑΒC, αναφερόμενο στην κακοκαιρία «Ελπίδα» που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη χώρα μας.

ΑΒC: «Έντονο καιρικό μέτωπο έχει πλήξει την Ελλάδα, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν υπό του μηδενός και χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Αθήνας και πολλών νησιών του Αιγαίου. Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους σε εξωτερικούς χώρους στις απαραίτητες τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ τα σχολεία έκαναν μόνο διαδικτυακά μαθήματα»

Αssociated Press

Το χιόνι έπεφτε πυκνό με ταχύτητα στο κέντρο της Αθήνας και προσγειωνόταν στις μαρμάρινες κολώνες της αρχαίας Ακρόπολης. Οι αρχές απέστειλαν ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης σε κινητά τηλέφωνα στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας το πρωί της Δευτέρας, προειδοποιώντας για σφοδρή χιονόπτωση τις επόμενες ώρες και καλώντας τον κόσμο να αποφύγει κάθε άσκοπη μετακίνηση. Οι αλυσίδες χιονιού ήταν υποχρεωτικές για τα αυτοκίνητα σε περιοχές των βόρειων παρυφών της πρωτεύουσας.

Το χιόνι είναι συνηθισμένο στα ελληνικά βουνά και στο βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά είναι πιο σπάνιο στο κέντρο της Αθήνας και στα νησιά του Αιγαίου. Πέρυσι, η ελληνική πρωτεύουσα επλήγη από μια μεγάλη χιονοθύελλα που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, κόβοντας το ρεύμα για μέρες σε ορισμένες γειτονιές και καθιστώντας όλους τους δρόμους αδιάβατους.

Daily Express

«Eπικίνδυνη χιονόπτωση» πλήττει την Ελλάδα για «πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες» Η Ελλάδα έχει πληγεί από σφοδρή χιονόπτωση. Οι αρχές έχουν εκδώσει προειδοποίηση για επικίνδυνες συνθήκες σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Οι κάτοικοι έχουν σοκαριστεί από τη χιονόπτωση σε δημοφιλή τουριστικά νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη. Η τελευταία φορά που έπεσε χιόνι στην περιοχή πιστεύεται ότι ήταν πριν από δεκαετίες.

Greek Reporter

Περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Εύβοιας και της χερσονήσου του Πηλίου καλύπτονται από παχύ στρώμα χιονιού τη Δευτέρα, καθώς το δεύτερο κύμα του μετεωρολογικού συστήματος «Ελπίς» σαρώνει τη χώρα.

Στα λευκά έχει ντυθεί η πόλη της Στενής στην Εύβοια, ενώ το χιόνι συνεχίζει να πέφτει με αμείωτη ένταση. Στο χιόνι είναι θαμμένα όλα σχεδόν τα χωριά των Δήμων Κύμης και Αλιβερίου. Οι ισχυροί άνεμοι προκαλούν χιονοθύελλες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Καιρός τώρα: Χάος στην Αθηνών - Λαμίας! Ακινητοποιημένα οχήματα

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πού περιμένουμε το περισσότερο χιόνι στην Αττική – Πόσο θα ρίξει στο Σύνταγμα

Χιόνια Αθήνα: Χιονοκαταιγίδα σε πολλές περιοχές – Το στρώνει ακόμα και στο κέντρο (pics+vid)