ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: «Το κομβόι της ελευθερίας» - Αντιδράσεις των οδηγών φορτηγών στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Καναδάς: «Το κομβόι της ελευθερίας» - Αντιδράσεις των οδηγών φορτηγών στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

«Να μπει τέλος στον διχασμό», που έχει προκαλέσει η απόφαση για υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θέλουν οι οδηγοί φορτηγών στον ΚαναδάΚερδίζει διαρκώς υποστηρικτές το κομβόι της ελευθερίας, όπως έχει ονομαστεί.

Στα... κάγκελα είναι οι οδηγοί φορτηγών στον Καναδά οι οποίοι αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό που τους έχει επιβάλει η κυβέρνηση Τριντό για να μπορούν να διασχίζουν τα σύνορα.

Το κονβόι, το οποίο κατευθύνεται προς την Οτάβα αποτελείται από εκατοντάδες φορτηγά, με αναφορές στα social media να κάνουν λόγο ακόμα και για δεκάδες χιλιάδες. Οι επαγγελματίες οδηγοί, αλλά και πολίτες που συμμετέχουν μαζί τους στις κινητοποιήσεις, υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή δεν έχει να κάνει πλέον με την απόφαση για το εμβόλιο, αλλά για τα ατομικά τους δικαιώματα και την ελευθερία.

«Η απόφασή μας δεν έχει να κάνει πλέον με το εμβόλιο. Δεν έχει να κάνει με την εντολή γα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ήμουν ελεύθερος όλη μου τη ζωή και τώρα δεν είμαι, αυτός είναι ο Καναδάς», είπε ένας από τους οδηγούς.

Οι οδηγοί του Καναδά έχουν βρει υποστηρικτές σε όλη τη χώρα, οι οποίοι τους ακολοθούν στο μακρύ τους ταξίδι. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι θα μεταβούν στην πρωτεύουσα της χώρας μέχρι ο Τριντό να πάρει πίσω την απόφαση αυτή. «Δεν είμαι τρομοκράτης, δεν είμαι εξτρεμιστής, αλλά θα φύγουμε από την Οττάβα μόνο όταν πάρουν πίσω την απόφαση αυτή», υποστηρίζει ένας πολίτης, ο οποίος προσθέτει πως θέλει να δει ένα τέλος στον διχασμό που έχουν προκαλέσει τα εμβόλια στη χώρα.

Ο Τριντό επιμένει να χαρακτηρίζει μειοψηφία όσους αντιδρούν στα σχέδιά του

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τριντό μέχρι και τα ξημερώματα της Πέμπτης δεν φαινόταν να έχει αλλάξει στάση. Ο πρωθυπουργός του Καναδά παρά τις αντιδράσεις και το πρωτοφανές κίνημα των οδηγών φορτηγών που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, χαρακτήρισε όσους αντιδρούν στην επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού ως «μειοψηφία».

Την ίδια ώρα, πάντως, το κομβόι φαίνεται να μεγαλώνει σύμφωνα με αναφορές από τα media του Καναδά αλλά και από όσα αναρτούν στα social media άνθρωποι που σπεύδουν να σταθούν στο πλευρό των οδηγών φορτηγών. Το κομβόι την Πέμπτη (27.01) αναμενόταν στην περιφέρεια του Οντάριο, συνεχίζοντας τον δρόμο μέχρι τον τελικό προορισμό του.

Πληθαίνουν οι υποστηρικτές για το «κομβόι της ελευθερίας»

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, άλλωστε, το κομβόι συναντήθηκε με υποστηρικτές από πολλά μέρη της χώρας και οι διοργανωτές πιστεύουν ότι το ίδιο θα συμβεί στο νοτιοδυτικό Οντάριο.

Η επαρχιακή αστυνομία του Οντάριο λέει ότι γνωρίζει τη διαμαρτυρία και σχεδιάζει να βεβαιωθεί ότι οι οδηγοί φορτηγών, οι υποστηρικτές και οι άλλοι οδηγοί είναι ασφαλείς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων