ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Έκπληκτος ο Ερντογάν με το δώρο που του έκανε ο Ράμα

Ερντογάν Ράμα
Συνάντηση Ερντογάν - Ράμα
ΣΚΑΪ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντιμετώπισε με σκεπτικισμό το δώρο που έλαβε από τον Αλβανό πρωθυπουργό.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, δώρισε ένα γλυπτό που μοιάζει με χρωματιστό βάζο στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με βίντεο που διέρρευσε ημέρες μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στα Τίρανα. Το δώρο είναι ιδιαίτερο καθώς φιλοτεχνήθηκε από τον ίδιο τον Ράμα.

Παράλληλα, προκάλεσε αίσθηση το ύφος ειλικρινούς απορίας που σχηματίστηκε στο πρόσωπο του Ερντογάν μόλις είδε το δώρο του.

Ο διάλογος των δύο ηγετών:

Ράμα: Αυτό το έφτιαξα μόνος μου με τα χέρια μου.

Ερντογάν: Έχεις τέτοιο ταλέντο;

Ράμα: Μα είμαι ένας σοβαρός καλλιτέχνης! Αυτό είναι για το σπίτι σας.

Οι συστάσεις του Ερντογάν στους αστυνομικούς

Ο Ερντογάν, έδωσε αυστηρές συστάσεις στους αστυνομικούς που τον συνόδευαν να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη μεταφορά του δώρου πίσω στην Τουρκία προκειμένου να μην καταστραφεί. Μάλιστα, είπε ανοιχτά πως δεν εμπιστεύεται τους εργαζόμενους στο πρωτόκολλο και ο αστυνομικός δεσμεύθηκε να το τυλίξει ο ίδιος.

«Αυτό προσέξτε το να μην πάθει κάτι», είπε ο Ερντογάν με τον αστυνομικό του να απαντά «μάλιστα κύριε, οι συνάδελφοί μου ξέρουν».

Ο Ερντογάν επανήλθε όμως και τον ρώτησε ποιους συναδέλφους αναφέρεται. Όταν ο αστυνομικός του απάντησε ότι μιλά για τους εργαζόμενους στο πρωτόκολλο ο Ερντογάν είπε «καλά άσε αυτοί στο πρωτόκολλο το τι δεν έχουν σπάσει». Τελικά ο αστυνομικός δεσμεύτηκε να τυλίξει μόνος του το έργο του Αλβανού πρωθυπουργού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.