ΚΟΣΜΟΣ

Άνεργοι στην Ινδία καίνε τρένα – Καταγγέλλουν στημένο διαγωνισμό προσλήψεων

Άνεργοι στην Ινδία καίνε τρένα – Καταγγέλλουν στημένο διαγωνισμό προσλήψεων
Έβαλαν φωτιά σε άδεια βαγόνια τρένων

Χιλιάδες νέοι άνεργοι στην Ινδία που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις που οργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι

Ένα επιβατικό τρένο πυρπολήθηκε και ένα άλλο δέχθηκε επίθεση με πέτρες στην Ινδία σε βίαιες διαμαρτυρίες φοιτητών καταγγέλλοντας «στημένο» διαγωνισμό για προσλήψεις που προκήρυξε η Ένωση Σιδηροδρόμων.

Σύμφωνα με το Reuters, . Επισημαίνεται ότι η Ένωση Σιδηροδρόμων της Ινδίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στον κόσμο.

Οι διαδηλώσεις με τις πυρπολήσεις άδειων βαγονιών τρένων πραγματοποιούνται κυρίως στην ανατολική πολιτεία Μπιχάρ, στην οποία καταγράφεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ινδία. Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν στην αρχή της εβδομάδας όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Αυτό που έκανε πυρ και μανία τους αποτυχόντες είναι ότι, στη λίστα των επιτυχόντων ήταν τα ίδια ονόματα των τυχερών, σε διαφορετικές όμως θέσεις εργασίας.

Εκατομμύρια Ινδοί είχαν υποβάλει αίτηση για περίπου 150.000 θέσεις εργασίας στην επαρχία Μπιχάρ, όπως αναφέρει το Reuters. «Η διαδικασία πρόσληψης δεν ήταν διαφανής», είπε ο Ασούτος Σινγκ, ένας από τους διαδηλωτές στη Μπιχάρ. «Μερικοί από τους υποψηφίους που προσελήφθησαν είδαν τα ονόματά τους σε διαφορετικές θέσεις εργασίας , κάτι που είναι πολύ άδικο», πρόσθεσε.