ΚΟΣΜΟΣ

Νέα έρευνα δείχνει πόσο πιο μεταδοτική είναι η μετάλλαξη «Όμικρον 2» και πώς «αποφεύγει» τα εμβόλια

Νέα έρευνα δείχνει πόσο πιο μεταδοτική είναι η μετάλλαξη «Όμικρον 2» και πώς «αποφεύγει» τα εμβόλια
Η υποπαραλλαγή BA.2 της μετάλλαξης Όμικρον είναι πιο μολυσματική από την «αρχική».
AP

Ποιο μεταδοτική από την μετάλλαξη Όμικρον είναι - σύμφωνα με δανέζικη έρευνα που δημοσιεύει το Reuters – η υποπαραλλαγή της BA.2 που έγινε γνωστή ως «Όμικρον 2» - Επιπλέον τονίζεται πώς η νέα μετάλλαξη εξαπλώθηκε γρήγορα στη Δανία και θεωρείται πιο ικανή να μολύνει εμβολιασμένα άτομα

Η νέα μελέτη, η οποία δεν έχει υποβληθεί σε ανεξάρτητο έλεγχο και παρουσιάζεται ως προδημοσίευση ανέλυσε τις μολύνσεις από covid σε περισσότερα από 8.500 νοικοκυριά της Δανίας μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου, διαπίστωσε ότι τα άτομα που είχαν μολυνθεί με την υποπαραλλαγή BA.2 είχαν περίπου 33% περισσότερες πιθανότητες να μολύνουν άλλους, σε σύγκριση με όσους είχαν μολυνθεί με BA.1.

«Εάν κάποιος από το στενό περιβάλλον σας, έχει εκτεθεί στην Όμικρον BA.2, έχετε 39% πιθανότητα να μολυνθείτε εντός επτά ημερών. Εάν αντίθετα είχατε εκτεθεί στη BA.1, η πιθανότητα είναι 29%,» ανέφερε στο Reuters, ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Frederik Plesner.

reuters.jpg
Το δημοσίευμα του Reuters.

Αυτό υποδηλώνει ότι η BA.2 είναι περίπου 33% πιο μολυσματική από τη BA.1, πρόσθεσε.

Κρούσματα BA.2 έχουν επίσης καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό από ό,τι στη Δανία, όπου αντιπροσωπεύει περίπου το 82% των κρουσμάτων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον: Η υποπαραλλαγή της μπορεί να επιβραδύνει τη μείωση των κρουσμάτων