ΚΟΣΜΟΣ

Facebook: Ιστορική βουτιά για τη μετοχή της – Χάθηκαν 200 δισ. δολ. - «Πονοκέφαλος» για Ζούκερμπεργκ

Facebook: Ιστορική βουτιά για τη μετοχή της – Χάθηκαν 200 δισ. δολ. - «Πονοκέφαλος» για Ζούκερμπεργκ

Τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία της κατέγραψε η μετοχή της Meta (Facebook), στον απόηχο των απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων.

Η «βουτιά» κατά 25% της μετοχής προκάλεσε ζημιές πάνω από 200 δισ. δολάρια για την εταιρεία, με τη σημερινή ημέρα να είναι η χειρότερη για τη μετοχή από τότε που εισήχθη ο όμιλος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το 2012, και η μεγαλύτερη ημερήσια βουτιά σε όρους κεφαλαιοποίησης εισηγμένης που έχει καταγραφεί ποτέ.

Να σημειωθεί πως η προηγούμενη μεγάλη πτώση καταγράφηκε στις 26 Ιουλίου του 2018, όταν από τη εταιρεία είχαν κάνει «φτερά» 120 δισ. δολάρια.

Ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος έχασε χρήστες στη Βόρεια Αμερική για πρώτη φορά στην ιστορία του, ανακοίνωσε χθες, μειωμένα κέρδη κατά το τέταρτο τρίμηνο και μια προοπτική επιβραδυμένης ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα στο δ’ τρίμηνο τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 3,67 δολ. και τα έσοδα στα 33,67 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 3,84 δολ. και έσοδα στα 33,4 δισ. δολάρια. Επιπλέον, οι ημερήσιοι χρήστες της πλατφόρμας ανήλθαν στους 1,93 δισ. χρήστες έναντι 1,95 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές. Τα παραπάνω είναι τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα από την αλλαγή του ονόματος της μητρικής σε Meta.

«Οι άνθρωποι έχουν πολλές επιλογές για το πώς θέλουν να περνούν τον χρόνο τους και εφαρμογές όπως το TikTok αναπτύσσονται πολύ γρήγορα», προειδοποίησε ο Mark Zuckerberg, διευθύνων σύμβουλος, σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές. Προσθέτοντας πως ο ανταγωνισμός θα ασκήσει βραχυπρόθεσμη πίεση στα διαφημιστικά έσοδα της Meta, πρόσθεσε.

«Υπάρχουν πολλά που δεν αρέσουν στην αγορά» από την έκθεση του Meta» ανέφερε η CEO της Metropolitan Capital Advisors Κάρεν Φάινερμαν μιλώντας στο CNBC. Σημείωσε ότι οι προσδοκίες για την αύξηση των εσόδων της εταιρείας ήταν το «πιο τρομακτικό» κομμάτι στην ανακοίνωση. Ωστόσο, η ίδια πρόσθεσε ότι η κίνηση προς τα κάτω φαίνεται «κάπως υπερβολική».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η Meta βουλιάζει την Wall Street: Ημερήσια πτώση 26% για τη μητρική του Facebook