ΚΟΣΜΟΣ

Πενγκ Σουάι: Η τενίστρια αρνείται οτι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση- Μιλάει τώρα για «παρεξήγηση»

H Πενγκ Σουάι
H Πενγκ Σουάι
ΑP

Η Κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουάι αρνείται τώρα ότι κατηγόρησε ποτέ κάποιον για σεξουαλική επίθεση, προσθέτοντας ότι η ίδια μόνη της διέγραψε τη σχετική ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Νοέμβριο. Ανακοίνωσε μάλιστα οτι αποσύρεται απο το άθλημα

Η διεθνούς φήμης Κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουάι αρνείται ότι «εξαφανίστηκε» απο το προσκήνιο, μετά την αποκάλυψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οτι είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση απο κορυφαίο Κινέζο αξιωματούχο.

Η Πενγκ ισχυρίστηκε στις αρχές Νοεμβρίου ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της Κίνας Ζανγκ Γκαολί την είχε βιάσει, κατά τη διάρκεια μακροχρόνιας σχέσης. Έκτοτε υπήρξε αυξανόμενη ανησυχία για την τύχη της. Οι κατηγορίες διαγράφηκαν γρήγορα από τα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η Πενγκ «εξαφανίστηκε» επί σχεδόν τρεις εβδομάδες.

Η εξαφάνισή της προκάλεσε ευρεία ανησυχία σε όλο τον πλανήτη, με την Ένωση Γυναικών Αντισφαίρισης να ηγείται της εκστρατείας για πληροφορίες σχετικά με την ευημερία της και να αναστέλλει τα τουρνουά στην Κίνα.

Η τενίστρια πραγματοποίησε τελικά μια τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ στις 21 Νοεμβρίου και αργότερα εμφανίστηκε σε βίντεο που την έδειχναν σε αθλητικές εκδηλώσεις.

«Δεν εξαφανίστηκα ποτέ. Απλώς, πολλοί άνθρωποι, όπως οι φίλοι μου ή άνθρωποι από τη ΔΟΕ, μου έστειλαν μηνύματα και ήταν απλά αδύνατο να απαντήσω σε τόσα πολλά μηνύματα», δήλωσε η Πενγκ στη γαλλική αθλητική εφημερίδα L'Equipe σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα (7/2).

«Ήμουν πάντα σε στενή επαφή με τους στενούς μου φίλους. Μιλούσα μαζί τους, απαντούσα στα email τους, μίλησα και με την WTA».Η Πενγκ, η οποίασυνοδευόταν από τον Αρχηγό του Επιτελείου της Κινεζικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γουάνγκ Καν, αρνήθηκε επίσης ότι έκανε τον ισχυρισμό για επίθεση.

«Στο κείμενο που μπορούσαμε να δούμε στην Ευρώπη, κατηγορούσατε κάποιον για σεξουαλική επίθεση. Τι γράφατε αλήθεια; Δεν καταλαάβαμεε», ρώτησαν την Πενγκ οι δημοσιογράφοι της αθλητικής εφημερίδας. «Σεξουαλική επίθεση; Ποτέ δεν είπα ότι κάποιος μου επιτέθηκε σεξουαλικά με οποιονδήποτε τρόπο», απάντησε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην διαγραμμένη πλέον ανάρτησή της στο Weibo της Κίνας που μοιάζει με το Twitter, η Κινέζα τενίστρια είχε γράψει «γιατί με πήρες σπίτι σου και με ανάγκασες να έχω σχέσεις μαζί σου;» Η Πενγκ είχε επίσης αρνηθεί προηγουμένως ότι έκανε τον ισχυρισμό σε συνέντευξή του στη Lianhe Zaobao, μια κινεζική εφημερίδα της Σιγκαπούρης, τον Δεκέμβριο.

Η συζήτηση γύρω απο το σκάνδαλο έχει λογοκριθεί σε μεγάλο βαθμό στον αυστηρά ελεγχόμενο κυβερνοχώρο της Κίνας και οι αναζητήσεις για το όνομα Πενγκ Σουάι στο Weibo συνεχίζουν να μην εμφανίζουν πρόσφατα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η ίδια η Πενγκ δεν έχει ενημερώσει τον λογαριασμό της στο Weibo από τότε που αφαιρέθηκε η ανάρτηση. Οι εμφανίσεις και οι διαψεύσεις της δεν έχουν κάμψει καθόλου τις ανησυχίες για την τύχη της, με τους θαυμαστές της στο Αυστραλιανό Open τον περασμένο μήνα να φοράνε μπλουζάκια με τη φράση «Πού είναι η Πενγκ Σουάι;»

Η σταρ του τένις είπε ότι είχε γνωρίσει και τον Μπαχ, ο οποίος παρακολουθεί τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. «Δειπνήσαμε μαζί το Σάββατο και είχαμε μια ωραία συζήτηση και ανταλλαγή», είπε η Πενγκ Σουάι η οποία ανακοίνωσε επίσης οτι αποσύρεται από το τένις.

Σε δήλωση τη Δευτέρα, η ΔΟΕ επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και είπε ότι η Πενγκ θα παρευρεθεί σε πολλές διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων. Σχεδιάζει επίσης να ταξιδέψει στην Ευρώπη μετά την πανδημία και να επισκεφθεί την έδρα της ΔΟΕ στην Ελβετία, πρόσθεσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Από τον Άι Γουέι Γουέι στην Πενγκ Σουάι: Διάσημοι που εξαφανίστηκαν... μυστηριωδώς στην Κίνα