ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: «Χρήσιμες» οι συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν

Μακρόν Πούτιν
Συνάντηση Μακρόν - Πούτιν
Associated Press

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για τις συνομιλίες του με τον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος αναμένεται να διεκδικήσει επανεκλογή τον Απρίλιο, έχει τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής για την Ουκρανία, με το Παρίσι να εκφράζει σκεπτικισμό σχετικά με τις προβλέψεις της Δύσης ότι επίκειται ρωσική επίθεση.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε στον Ρώσο ομόλογό του ότι αναζητούσε μια «χρήσιμη» απάντηση «που φυσικά μας επιτρέπει να αποφύγουμε τον πόλεμο και να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη, σταθερότητα και ορατότητα».

Από την πλευρά του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία και η Γαλλία μοιράζονται «μια κοινή ανησυχία για το τι συμβαίνει στον τομέα της ασφάλειας στην Ευρώπη».

«Βλέπω πόσες προσπάθειες καταβάλλει η σημερινή ηγεσία της Γαλλίας και ο πρόεδρος προσωπικά για να λυθεί η κρίση που σχετίζεται με την παροχή ίσης ασφάλειας στην Ευρώπη, για μια σοβαρή ιστορική προοπτική», είπε ο Πούτιν.

Την παραμονή του ταξιδιού του, ο Μακρόν, ο οποίος επίσης αναμένεται στο Κίεβο την Τρίτη, δήλωσε στην εφημερίδα ‘’Journal du Dimanche’’:

«Ο γεωπολιτικός στόχος της Ρωσίας σήμερα δεν είναι σαφώς η Ουκρανία, αλλά η αποσαφήνιση των κανόνων συμβίωσης με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Κατά την άφιξή του, ο Μακρόν είπε στους δημοσιογράφους: «Είμαι αρκετά αισιόδοξος, αλλά δεν πιστεύω σε αυθόρμητα θαύματα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν συστήνει στους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν την Ουκρανία

Πούτιν προς Μακρόν: Η Ρωσία και η Γαλλία έχουν κοινές ανησυχίες για την ασφάλεια στην Ευρώπη