ΚΟΣΜΟΣ

Bενετία: Ξεκίνησε το «καρναβάλι της ελπίδας» στην πόλη των δόγηδων - Πρεμιέρα μετά από δύο χρόνια

Ξεκίνησε το διάσημο Καρναβάλι της Βενετίας
Ξεκίνησε το διάσημο Καρναβάλι της Βενετίας
ΑΡ

Το καρναβάλι της Βενετίας, που είχε ακυρωθεί τα προηγούμενα χρόνια ΄λόγω της επιδημίας της Covid-19, ξεκίνησε φέτος, προς μεγάλη ανακούφιση των κατοίκων και των επαγγελματιών του τουρισμού.

Χιλιάδες άνθρωποι διασκέδασαν στην έναρξη των ετήσιων εορτασμών του Καρναβαλιού στη Βενετία το Σάββατο (12/2), γιορτάζοντας μια αργή επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία της COVID-19.

Το Καρναβάλι της Βενετίας του 2020, το οποίο συνήθως προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο, περιορίστηκε όταν ξέσπασε η πανδημία στην Ιταλία τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους και στη συνέχεια ακυρώθηκε το επόμενο έτος καθώς η κυβέρνηση προσπάθησε να περιορίσει τις μολύνσεις. «Αυτό είναι το Καρναβάλι της ελπίδας», δήλωσε ο κάτοικος της Βενετίας, Κριστιάν Σκαλίτσε. «Ο κορονοϊός τελείωσε και ελπίζουμε να επιστρέψουμε στη ζωή μας όπως πριν» είπε στο Reuters.

Το ποσοστό νέων λοιμώξεων και νοσηλειών από την COVID-19 στην Ιταλία μειώνεται σταδιακά τις τελευταίες εβδομάδες και η κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα τερμάτισε την απαίτηση να φορούν οι άνθρωποι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ωστόσο, ορισμένα αξιοθέατα του Καρναβαλιού, όπως οι παρελάσεις, θα παραμείνουν σε αναστολή για να αποφευχθεί η μετάδοση, αποφάνθηκαν οι αρχές. «Ήρθα εδώ γιατί μου έλειψε τόσο πολύ το Καρναβάλι και επειδή δεν μπορούσαμε να το γιορτάσουμε εδώ και δύο χρόνια», είπε η Μπάρμπαρα ντελ Πράτο από την πόλη της Πάρμα.

Ταξίδεψε στη Βενετία με όλη την οικογένειά της, ντυμένη με περίτεχνα κοστούμια. Περίπου 50.000 άνθρωποι έσπευσαν στην πόλη των δόγηδων για να λάβουν μέρος στον εορτασμό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, επικαλούμενο την τοπική αστυνομία.

Γόνδολες με μασκαράδες στη λιμνοθάλασσα της ΒενετίαςΑ.Ρ

Το καρναβάλι της Βενετίας ξεκίνησε πριν από αιώνες ως μια περίοδος υπερβολής πριν από τις κακουχίες της Σαρακοστής, τις 40 ημέρες νηστείας που παραδοσιακά προηγούνται του Πάσχα. Η ιστορία τουχάνεται στα βάθη των αιώνων και οι ρίζες του εντοπίζονται στα ρωμαϊκά Saturnalia και τις ελληνικές διονυσιακές γιορτές.

Η παραδοσιακή αποκριάτικη φορεσιά περιλάμβανε συχνά μάσκα - όχι ως προστασία ενάντια στις ασθένειες όπως στην τρέχουσα εποχή, αλλά για να κρύψουν οι άνθρωποι την ταυτότητά τους, να διασκεδάσουν και να κάνουν ό,τι θέλουν. Το Σάββατο, μόνο λίγοι εμφανίστηκαν φορώντας κοστούμια και η διάθεση ήταν πιο συγκρατημένη από ό,τι συνήθως, αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες μέρες καθώς ξεκινά η φετινή έκδοση, με τίτλο «Remember the Future».

«Λυπάμαι που δεν βλέπω τις μάσκες (του Βενετσιάνικου Καρναβαλιού) που θα περίμενα, αλλά είναι μια επανεκκίνηση», είπε η Κέτι Μιλάνο, κάτοικος Βενετίας. Το διάσημο Καρναβάλι της Βενετίας ξεκίνησε το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την 1η Μαρτίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Παραμυθένιες εικόνες: Φώτα και χρώματα στην εντυπωσιακή έναρξη του καρναβαλιού στη Βενετία (pics)

Κοροναϊός: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία - Ακυρώθηκε το καρναβάλι της Βενετίας