ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Μυστήριο από τη μαζική «αυτοκτονία» δεκάδων πτηνών - (Βίντεο και εικόνες)

Νεκρά κοτσύφια εντοπίζονται σε πολιτεία του Μεξικού
Νεκρά κοτσύφια εντοπίζονται σε πολιτεία του Μεξικού

Ερωτήματα και ανησυχίες γεννά ένα βίντεο που δείχνει δεκάδες πουλιά να «βουτάνε» στο θάνατό τους και να συντρίβονται στο έδαφος στην πολιτεία Τσιουάουα στο Μεξικό.

Ο μυστηριώδης μαζικός θάνατος δεκάδων πτηνών στην πολιτεία Τσιουάουα του Μεξικού δίνει τροφή σε θεωρίες συνωμοσίας και ανησυχεί τους περιβαλλοντολόγους.

Σύμφωνα με τη New York Post, δεκάδες κιτρινοκέφαλα κοτσύφια βρέθηκαν νεκρά στα πεζοδρόμια και τους δρόμους της πόλης Κουαουτέμοκ το πρωί της 7ης Φεβρουαρίου από τους κατοίκους, που στη συνέχεια ειδοποίησαν τις Αρχές.

«Σας παρακαλώ, όχι γρίπη των πτηνών», σχολίασε ο επικεφαλής της Αμερικανικής Συντηρητικής Ένωσης Ματ Σλάπ, αφού παρακολούθησε το βίντεο, το οποίο κάνει το γύρο του κόσμου στο διαδίκτυο.

Το αποδημητικά πτηνά έφτασε από τον βόρειο Καναδά και ξεχειμώνιαζαν στο Μεξικό. Η αιτία του μαζικού θανάτου παραμένει ασαφής, αλλά κάποιοι υπέθεσαν ότι τα πουλιά μπορεί να υπέφεραν από τις επιπτώσεις της υψηλής ρύπανσης, η οποία μαστίζει την περιοχή τον τελευταίο καιρό.

Η παράξενη είδηση του ταυτόχρονου θανάτου των κοτσυφιών έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον, με πολλά ΜΜΕ να αναπαράγουν τα βίντεο και τις φωτογραφίες από το φαινόμενο. Μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί επίσημη εξήγηση για το τι προκάλεσε τον θάνατο των δεκάδων πτηνών, ωστόσο στα social media υπάρχουν αρκετές θεωρίες που «ενοχοποιούν» την ατμοσφαιρική ρύπανση, το κλίμα ή και τα κοντινά καλώδια ρεύματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.