ΚΟΣΜΟΣ

Βία στο Μεξικό: Ένοπλοι επιτέθηκαν σε κηδεία και σκότωσαν 9 ανθρώπους - Ανάμεσά τους ένας έφηβος

Απιστευτα σκηνικά βίας στο Μεξικό
Απιστευτα σκηνικά βίας στο Μεξικό
ΑΡ

Απίστευτα σκηνικά βίας εκτυλίχθηκαν στο Μεξικό, όπου ένοπλοι επιτέθηκαν και σκότωσαν ανθρώπους κατά τη διάρκεια νεκρώσιμης ακολουθίας

Συνολικά εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν, τρεις στην αγρυπνία που προηγήθηκε και άλλοι έξι στην κηδεία που ακολούθησε στο Μεξικό. Οι ένοπλοι σκότωσαν ανθρώπους που θρηνούσαν για το θάνατο ενός άνδρα που πέθανε στη φυλακή την περασμένη εβδομάδα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι δράστες εισέβαλαν αρχικά σε ένα ιδιωτικό σπίτι στη βόρεια πόλη Σιουδάδ Χουάρες, όπου οι φίλοι και η οικογένεια είχαν συγκεντρωθεί για να αποχαιρετήσουν τον κρατούμενο και σκότωσαν δύο γυναίκες και έναν άνδρα.

Ώρες αργότερα, ο χώρος όπου γινόταν η κηδεία του ίδιου άνδρα, έγινε στόχος δραστών που σκότωσαν ακόμη έξι άτομα. Μάρτυρες είπαν ότι οι ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι, το οποίο λειτουργεί ως ευαγγελική εκκλησία, καθώς ένας πάστορας τελούσε την κηδεία. Περιέγραψαν σκηνές πανικού καθώς οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ.

Μεταξύ των νεκρών ήταν ένα 12χρονο αγόρι και ο πατέρας του. Οι ερευνητές είπαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι πίσω από τις δύο επιθέσεις βρισκόταν η ίδια εγκληματική ομάδα.

Οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομα του κρατούμενου του οποίου η κηδεία δέχτηκε επίθεση - αλλά το γραφείο του εισαγγελέα είπε ότι σκοτώθηκε την Τετάρτη ενώ ήταν φυλακισμένος σε μια φυλακή στην πόλη Τσιουάουα.

Το σώμα του είχε επιστραφεί για ταφή στη Θιουδάδ Χουάρεθ , στα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ, μια από τις πόλεις με το υψηλότερο ποσοστό δολοφονιών σε εθνικό επίπεδο.

Το 2021, κατά μέσο όρο τέσσερις άνθρωποι δολοφονούνταν κάθε μέρα στην πόλη, σύμφωνα με στοιχεία της περιφερειακής εισαγγελίας. Οι περισσότερες από τις δολοφονίες συνδέονται με αντιπαλότητες μεταξύ τοπικών συμμοριών ναρκωτικών, λέει ο γενικός εισαγγελέας της περιοχής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.