ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Το «κομβόι Ελευθερίας» έφτασε στην πρωτεύουσα της Ευρώπης

Βρυξέλλες: Το «κομβόι Ελευθερίας» έφτασε στην πρωτεύουσα της Ευρώπης
Σύμφωνα με το Politico το κομβόι έβαλε στο στόχαστρο τις Βρυξέλλες λόγω της σχέσης τους με την ΕΕ

Συναγερμός στις Αρχές Ασφαλείας του Βελγίου για το κομβόι Ελευθερίας που έφτασε στις Βρυξέλλες

Θέμα χρόνου είναι και οι Βρυξέλλες να βρεθούν σε κλοιό διαδηλωτών του κομβόι Ελευθερίας.

Ήδη από νωρίς το απόγευμα σύμφωνα με την αστυνομία της βελγικής πρωτεύουσας 60 οχήματα διαδηλωτών είχαν σταθμεύσει σε πάρκινγκ όπου επιτρέπεονται οι συναθροίσεις.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης εκατοντάδες οχήματα έχουν ξεκινήσει με προορισμό το Βέλγιο. Σε ισχύ έχει τεθεί από τις Αρχές ασφαλείας των Βρυξελλών ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο προκειμένου να αποτραπεί μια «πολιορκία» της πρωτεύουσας του Βελγίου που αποτελεί και την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το λόγο αυτό σύμφωνα με το Politico περιμετρικά της έδρας της Κομισιόν υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη καθώς οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο ότι σκοπός των διαδηλωτών είναι η συγκέντρωσή τους σε πλατεία πολύ κοντά στις κτηριακές εγκαταστάσεις της Ε.Ε.

Προς το παρόν κανείς δεν ξέρει πώς ακριβώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στις Βρυξέλλες. Όμως είναι σαφές ότι το κομβόι ελευθερίας είναι μέχρι στιγμής το πιο αποτελεσματικό στις μεθόδους του κίνημα κατά των περιοριστικών μέτρων.

Μια διαδηλώτρια, η Κρίσταλ, λέει στο Politico ότι οδήγησε πάνω από 1.300 χιλιόμετρα για να φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες – μόνο και μόνο για να δει την ομάδα οχημάτων στην οποία συμμετείχε να… αναχαιτίζεται από την αστυνομία προς το parking.

«Έχω έρθει εδώ κατά του υγειονομικού διαβατηρίού, κατά του υποχρεωτικού εμβολίου και όλων όσων το συνοδεύουν», λέει. «Και για την αγοραστική δύναμη, γιατί όλα ακριβαίνουν. Το έχουν χρησιμοποιήσει για να εκτοξεύσουν τις τιμές. Και για την ελευθερία μας, για να είμαστε όλοι ίσοι… και ενωμένοι».

Δεν ξέρει πότε θα επιστρέψει στον τόπο διαμονής της. «Θα δούμε», εξηγεί. «Έχουμε και δουλειές. Όμως θα μείνουμε όσο χρειαστεί για να μας ακούσουν. Μέχρι τώρα αυτά που δείχνουν στη γαλλική και τη βελγική τηλεόραση είναι κατασκευασμένα, είναι μονταρισμένα. Θα ακούσουν την αληθινή φωνή των ανθρώπων».

Σύμφωνα με το Politico το κομβόι έβαλε στο στόχαστρο τις Βρυξέλλες λόγω της σχέσης τους με την ΕΕ. Το μπλοκ ανήκει στους πρωτοπόρους των ψηφιακών διαβατηρίων. Μια άλλη διαδηλώτρια, η Μαρί Λιν, λέει στο Politico ότι η πόλη «συμβολίζει την ίδια την Ευρώπη. Προσωπικά προτιμώ να ακολουθώ το κομβόι ελευθερίας γιατί είναι το πρώτο κίνημα που έχει ορατότητα και που τάσσεται εναντίον των υγειονομικών διαβατηρίων, και ήθελα να το ακολουθήσω και μας έφερε στις Βρυξέλλες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καναδάς: Συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας για το «Κομβόι της Ελευθερίας» - Δεκάδες συλλήψεις

Γαλλία - «Κομβόι της Ελευθερίας»: Σχεδόν 100 προσαγωγές - Υπό αστυνομική επιτήρηση το Παρίσι