ΚΟΣΜΟΣ

«Τύμπανα πολέμου» στην Ουκρανία: Εν αναμονή της τηλεφωνικής επικοινωνίας Δένδια-Κουλέμπα

Ο Νίκος Δένδιας
Ο Νίκος Δένδιας
Intimenews

Ουκρανία: Τις επόμενες ώρες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναμένεται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Ουκρανό ομόλογό του

Τα «τύμπανα» του πολέμου ηχούν πιο δυνατά από ποτέ στην Ουκρανία μετά το αιφνιδιαστικό διάγγελμα του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος έκανε λόγο για πληροφορίες που έχουν φτάσει στο Κίεβο και αναφέρουν ότι η αναμενόμενη επίθεση των Ρώσων θα πραγματοποιηθεί αυτή την την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου.

Τις επόμενες ώρες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναμένεται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Ουκρανό ομόλογό του, προκειμένου να τονιστεί εκ νέου η ανάγκη προστασίας της ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τηλεφώνημα δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα διότι δεν έχει βρει τον χρόνο ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ουκρανία: Επιχείρηση για τη μεταφορά των Ελλήνων πολιτών - Πώς θα γίνει

Επιχείρηση για τη μεταφορά των Ελλήνων πολιτών από την Ουκρανία ετοιμάζουν οι ελληνικές αρχές με φόντο τις εξελίξεις στη χώρα και την απειλή ρωσικής εισβολής. Η μεταφορά των Ελλήνων πολιτών θα γίνει με εμπορικές πτήσεις.

Την ίδια στιγμή το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ζητά από όλους τους Έλληνες πολίτες να αποχωρήσουν από την Ουκρανία και παράλληλα αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας. Συνιστάται επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο. Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχουν ήδη επιστρέψει όλοι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στην Ουκρανία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δραματικό διάγγελμα Ζελένσκι: Ένα βήμα πριν την εισβολή στην Ουκρανία η Ρωσία

Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ: Η Ρωσία δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία «εκτός κι αν προκληθούμε»

Κρίση στην Ουκρανία: Πιθανή Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη - Στο «τραπέζι» σκληρές κυρώσεις κατά Ρωσίας