ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Άντριου: Εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη γυναίκα που τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση

Πρίγκιπας Άντριου: Εξωδικαστικός συμβιβασμός με γυναίκα που τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση
Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό ο πρίγκιπας Άντριου για το σεξουαλικό σκάνδαλο
AP

Ο πρίγκιπας Άντριου, πέτυχε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Virginia Giuffre

Ο πρίγκιπας Άντριου, ο δεύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, πέτυχε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Virginia Giuffre, η οποία τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση όταν ήταν έφηβη, σύμφωνα με δικαστήριο στη Νέα Υόρκη την Τρίτη.

Το χρηματικό ποσό που θα πληρώσει ο Δούκας της Υόρκης παραμένει εμπιστευτικό σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι δύο πλευρές στο δικαστικό έγγραφο που είδε το «φως» της δημοσιότητας. Ο πρίγκιπας Άντριου θα κάνει επίσης μια «ουσιαστική δωρεά» στη φιλανθρωπική οργάνωση στήριξης των θυμάτων σεξουαλικής βίας, επικεφαλής της οποίας είναι η Giuffre.

Η κοινή δήλωση του πρίγκιπα Άντριου και της Giuffre φέρεται να αναφέρει ότι ο Δούκας της Υόρκης δεν παραδέχεται καμία από τις κατηγορίες εναντίον του. Παράλληλα, στο δικαστικό έγγραφο, ο πρίγκιπας φέρεται να αναφέρει ότι «λυπάται για τη σχέση του» με τον καταδικασθέντα σεξουαλικό δράστη Τζέφρι Έπσταϊν.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ απέφυγαν να σχολιάσουν την είδηση.

Η συμφωνία αυτή έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη κατάθεση του πρίγκιπα Άντριου για την υπόθεση, στην οποία επρόκειτο να εξεταστεί από τους συνηγόρους της γυναίκας. Η Giuffre κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Δούκα της Υόρκης τον περασμένο Αύγουστο, υποστηρίζοντας ότι την κακοποίησε την περίοδο που είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Επστάιν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Η πρώην του πρίγκιπα Άντριου λέει ότι χρησιμοποιήθηκε ως «δόλωμα» από την Μάξγουελ

Σάλος στο Μπάκιγχαμ: Ο πρίγκιπας Άντριου χάνει τον τίτλο της «Βασιλικής Υψηλότητας»