ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Φώκια έσωσε ψαρά από καρχαρίες - Τι δήλωσε ο έκπληκτος άνδρας

ΗΠΑ: Φώκια έσωσε ψαρά από καρχαρίες - Τι δήλωσε ο έκπληκτος άνδρας
Unsplash

ΗΠΑ: Ο εμβρόντητος άνδρας είδε τη φώκια να τον ακολουθεί και να τον βγάζει σε μια πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου!

Όταν ο Scott Thompson πήγε για ψάρεμα στην Santa Barbara, δεν πίστευε πως ώρες αργότερα θα ζούσε εξαιτίας μιας... φώκιας!

Ο άνδρας μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό KABC-TV, όπου αποκάλυψε πως τον παρέσυρε από τη βάρκα του ένα τεράστιο κύμα και βρέθηκε στο νερό, το οποίο είναι «λημέρι» λευκών καρχαριών.

Ο Thompson πανικοβλήθηκε ωστόσο εμφανίστηκε ο από μηχανής θεός από το νερό με τη μορφή... φώκιας!

«Είπα στον εαυτό μου πως θα πεθάνω. Πως σήμερα είναι η μέρα που θα πεθάνω», είπε στην κάμερα ο Thompson.

Την ώρα που εκείνος βρισκόταν στο νερό, η βάρκα του έφευγε μακριά καθώς η μηχανή συνέχισε να δουλεύει. «Ξεκίνησα να κολυμπάω με όλες μου τις δυνάμεις, όσο μπορούσα και δεν κατάφερνα να την πλησιάσω», πρόσθεσε στην εξιστόρησή του.

«Βρισκόμουν 8 μίλια από την στεριά. Σκεφτόμουν τα παιδιά μου να μεγαλώνουν χωρίς εμένα, τη σύζυγό μου. Είδα μια πλατφόρμα πετρελαίου να φαίνεται, αλλά ήμουν μακριά και από εκεί. Άκουσα έναν θόρυβο δίπλα μου στο νερό και ήμουν σίγουρος πως ήταν καρχαρίας», τόνισε ο Thompson.

Και κάπου εδώ, η ιστορία άρχισε να εξελίσσεται με κινηματογραφικό τρόπο. Μια φώκια εμφανίστηκε δίπλα στον Thompson και σύμφωνα με τον ίδιο όχι μόνο του κράτησε συντροφιά όσο κολυμπούσε προς την πλατφόρμα αλλά όποτε κουραζόταν έμπαινε από κάτω του για να παραμείνει στην επιφάνεια.

Όταν έφτασε στην πλατφόρμα ο Scott, δυσκολεύτηκε να βρει μια σκάλα ενώ παράλληλα έδινε μάχη με τα κύματα, ωστόσο ο «φίλος» του βρισκόταν κοντά του καθ'όλη τη διάρκεια της περιπέτειάς τους.

Για την ιστορία, η βάρκα βρέθηκε πέντε μίλια πιο μακριά από το σημείο όπου ο άνδρας έπεσε στο νερό ενώ ο Thompson δήλωσε πως ήταν μια... θεϊκή παρέμβαση η διάσωσή του!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Γυναίκα που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, θεραπεύτηκε από τον ιό HIV