ΚΟΣΜΟΣ

Αλλάζει πορεία πλοίο που εικάζετε πως μεταφέρει όπλα στη Συρία

Αλλάζει πορεία πλοίο που εικάζετε πως μεταφέρει όπλα στη Συρία

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, τόνισε σήμερα πως πλοίο που εικάζεται πως μετέφερε όπλα στη Συρία, διατάχθηκε να αλλάξει κατεύθυνση.

«Το υπουργείο Οικονομικών είναι σε επαφή με τον πλοιοκτήτη. Το πλοίο θα κατευθυνθεί τώρα σε ένα ασφαλές λιμάνι σε άλλη χώρα. Εκεί το φορτίο θα ελεγχθεί», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο αποκάλυψε το θέμα, ανέφερε στην ιστοσελίδα του πως το Atlantic Cruiser ναυλώθηκε από μια εταιρία με έδρα την Ουκρανία, τη White Whale Shipping, η οποία δήλωσε το φορτίο ως "αντλίες και τα παρόμοια".

Το Spiegel ανέφερε πως ο ναυλομεσίτης Τόρστεν Λουέντεκε της C.E.G. Bulk Chartering με έδρα το Αμβούργο, είπε: «Σταματήσαμε το πλοίο αφού λάβαμε πληροφορίες για το φορτίο όπλων.»

Σύμφωνα με την ίδια πηγή πάντα, το πλοίο είχε παραλάβει το φορτίο στο Τζιμπουτί αυτή την εβδομάδα και άλλαξε πορεία για το Ισκεντερούν στην Τουρκία την Παρασκευή όταν το φορτίο κινδύνευε να αποκαλυφθεί.

Σήμερα, το Spiegel ανέφερε πως το πλοίο έκλεισε το ραδιοφωνικό αναμεταδότη του ο οποίος επιτρέπει τον εντοπισμό του, καθιστώντας έτσι αβέβαιη την τοποθεσία του.