ΚΟΣΜΟΣ

Σκέφτεται να μεταναστεύσει το 20% των πλούσιων Βρετανών

Σκέφτεται να μεταναστεύσει το 20% των πλούσιων Βρετανών

Στο εξωτερικό σκέφτεται να μεταναστεύσει ένας στους πέντε Βρετανούς με καταθέσεις άνω των 250.000 λιρών.

Σύμφωνα με έρευνα του Lloyds Banking Group, αιτία για τη βούλησή τους να φύγουν στο εξωτερικό είναι η εγκληματικότητα, ο άσχημος καιρός και το υψηλό κόστος ζωής.

Η Βρετανία, η οποία αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων σχεδόν 50 ετών, πασχίζει να διατηρήσει την εικόνα μιας χώρας φιλικής και φιλόξενης για τους πλούσιους σε διεθνές επίπεδο παρότι αυξάνει τη φορολογία και μειώνει τις δημόσιες δαπάνες.

Ωστόσο, η έρευνα έδειξε ότι το 19% των πλούσιων Βρετανών σκέφτεται να μεταναστεύσει σε χώρες της ευρωζώνης, όπως η Γαλλία και η Ισπανία, ή ακόμη πιο μακριά, στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία ή στον Καναδά.

Ο επιβλέπων την έρευνα, Νίκολας Μπόις Σμιθ υποστηρίζει ότι με βάση τα στοιχεία «ο αριθμός των πλουσίων ανθρώπων που εγκαταλείπουν το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να αυξηθεί τα επόμενα δύο χρόνια», σημειώνοντας ότι το ενδιαφέρον είναι ότι αυτοί που θέλουν να φύγουν είναι κυρίως πλούσιοι, που ζουν στο Λονδίνο, ηλικίας 25-34 ετών.

Περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι στη Βρετανία έχουν πάνω από 250.000 λίρες σε καταθέσεις ή επενδύσεις εξαιρουμένων των ακινήτων.

Τι θα άλλαζε την γνώμη των πλουσίων ώστε να μην εγκαταλείψουν τη Βρετανία; Πάνω από το 60% ανέφεραν ότι οι επενδύσεις σε καλύτερες υποδομές θα έκαναν τη Βρετανία πιο ελκυστική, ενώ περίπου το 50% θέλει λιγότερη γραφειοκρατία για τις επιχειρήσεις και χαμηλότερη φορολογία.