ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα Πούτιν: Μήνυμα του Ρώσου προέδρου για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Διάγγελμα Πούτιν: Μήνυμα του Ρώσου προέδρου για τις εξελίξεις στην Ουκρανία
Δεν είναι γνωστή η ακριβής ώρα της μετάδοσης του διαγγέλματος
AP

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό σήμερα 21 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο ζήτημα της Ουκρανίας, καθώς αναμένεται η απόφαση του Κρεμλίνου για την αναγνώριση των εδαφών που κατέχουν οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές στα ανατολικά της χώρας.

Η απόφαση στο ζήτημα της αναγνώρισης από την Ρωσία της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» και της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ» θα ληφθεί σήμερα, 21 Φεβρουαρίου, δήλωσε νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι πρέπει να αναγνωρισθεί η ανεξαρτησία των δύο αυτών δημοκρατιών. Το αίτημα έθεσαν νωρίτερα οι ηγέτες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ.

Εάν η Ρωσία προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, αυτό θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για να αποστείλει ανοικτά η Μόσχα στρατιωτικές δυνάμεις και στις δύο περιοχές, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι παρεμβαίνει ως σύμμαχος για τις προστατεύσει έναντι της Ουκρανίας.

Η ρωσική Δούμα (Κάτω Βουλή) έχει επίσης προωθήσει το τελευταίο διάστημα ψηφίσματα με τα οποία ζητά από τον Πούτιν να προχωρήσει στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας των συγκεκριμένων περιοχών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Νέες εκρήξεις στο Ντονέτσκ – Ένας άμαχος νεκρός

Ουκρανία: «Καταιγίδα» ρωσικής εισβολής συγκεντρώνεται στα σύνορα, λένε Δυτικοί αξιωματούχοι