ΚΟΣΜΟΣ

Ουγκάντα: Ξεπερνά σε αυταρχισμό τον Καναδά του Τριντό - Προτείνει φυλάκιση σε μη εμβολιασμένους

Ουγκάντα υποχρεωτικός εμβολιασμός
Απειλούνται με φυλακή όσοι δεν εμβολιαστούν
AP Photo/Hajarah Nalwadda

Πρόταση νόμου που θα προβλέψει αυστηρά πρόστιμα ή ακόμα και εξάμηνη φυλάκιση, προωθεί η κυβέρνηση της Ουγκάντα για να πιέσει τους μη εμβολιασμένους πολίτες.

Μια ακόμα χώρα, μετά τον Καναδά του Τζάστιν Τριντό, ετοιμάζεται να προχωρήσει στην καταπάτηση της ελευθερίας και στον εξευτελισμό της προσωπικότητας των πολιτών της, στο όνομα της «δημόσιας υγείας». Ο λόγος για την Ουγκάντα, η οποία ετοιμάζεται να «περάσει» νόμο σύμφωνα με τον οποίο όσοι δεν εμβολιάζονται θα υποχρεώνονται να πληρώσουν βαρύ πρόστιμο ενώ θα κινδυνεύουν ακόμα και με εξάμηνη φυλάκιση.

«Η Επιτροπή Υγείας της Βουλής ξεκίνησε την εξέταση του Νομοσχεδίου για τη Δημόσια Υγεία (Τροποποιητικό του 2021) που μεταξύ άλλων επιδιώκει να διασφαλίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του COVID-19», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής της χώρας.

«Σύμφωνα με την πρόταση, όσοι δεν εμβολιαστούν θα τιμωρηθούν με πρόστιμο 1.137 δολαρίων ή φυλάκιση έξι μηνών», προσθέτει η ίδια ανακοίνωση, όπως υποστηρίζει το CNN.

Σε περίπτωση που το νομοσχέδιο αυτό ψηφιστεί, θα είναι το πλέον σκληρό αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και θα καταφέρει αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε ακατόρθωτο. Να ξεπεράσει σε αυταρχισμό ακόμα και τον Καναδά του Τζάστιν Τριντό…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.