ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατάρριψη ουκρανικού μαχητικού πάνω από το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η στιγμή κατάρριψης ρωσικού μαχητικού στο Κίεβο
Πόλεμος στην Ουκρανία: Την κατάρριψη ουκρανικού μαχητικού πάνω από το Κίεβο ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας
Twitter

Πόλεμος στην Ουκρανία: Την κατάρριψη ουκρανικού μαχητικού πάνω από το Κίεβο ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας

Κατάρριψη ουκρανικού μαχητικού πάνω από το Κίεβο τα ξημερώματα της Παρασκευής ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόκειται για ένα ουκρανικό Sukhoi Su-27 συντρίμμια από το οποίο κατέπεσαν πάνω σε ένα διώροφο κτήριο.

Για την ώρα η ταυτότητα των θυμάτων και των τραυματιών από την κατάρριψη του ουκρανικού μαχητικού παραμένει άγνωστη ενώ την κατάσβεση της φωτιάς ανέλαβαν 15 πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Νωρίτεα τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Κιέβου, την επομένη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, διαπίστωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μέσω Facebook, ο ουκρανικός στρατός ξηράς έκανε λόγο για «πυραυλικές επιθέσεις» εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας και διαβεβαίωσε ότι αναχαιτίστηκαν και καταρρίφθηκαν δύο από τους πυραύλους.

Μεταφόρτωσε εξάλλου σύντομο ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει πολυκατοικία στις φλόγες.

Ο δήμαρχος Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, ανέφερε από τη δική του πλευρά ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας βαριά, από θραύσματα πυραύλων που έπεσαν σε συνοικία της πρωτεύουσας.

Σε φωτογραφία που μεταφόρτωσε ο κ. Κλίτσκο εικονίζονται πυροσβέστες επί τω έργω μπροστά σε κτήριο που έχει υποστεί ζημιά και βγάζει καπνό.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα «ρωσικό αεροσκάφος» στο Κίεβο, που κατέπεσε σε εννιαώροφη πολυκατοικία προκαλώντας πυρκαγιά, έκανε από την πλευρά του γνωστό ο Αντόν Γκεραστσένκο, ο ουκρανός υφυπουργός Εσωτερικών. Δεν είναι σαφές εάν επρόκειτο για μαχητικό ή τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), ούτε εάν αναφερόταν στους πυραύλους για τους οποίους έκανε λόγο ο στρατός.

Η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων κάνει πολλούς να φοβούνται πως το Κίεβο θα υποστεί επίθεση σύντομα και ότι θα πολλαπλασιαστούν οι επιθέσεις σε στρατηγικές και κυβερνητικές εγκαταστάσεις της πρωτεύουσας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

LIVE Blog: Δραματικές ώρες στην Ουκρανία - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις