ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: H «τρύπα» στον εναέριο χώρο της - Καμία πτήση πάνω από τη χώρα

Πόλεμος Ουκρανία: H «τρύπα» στον εναέριο χώρο της - Καμία πτήση πάνω από τη χώρα
Ο χάρτης των πτήσεων
flightradar24.com

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έκλεισε τον εναέριο χώρο της για την πολιτική αεροπορία

Δεν πετάει τίποτα πάνω από την Ουκρανία, καμία εμπορική ή επιβατική πτήση. Άδειος ο εναέριος χώρος πάνω από την εμπόλεμη χώρα αλλά και πέρα από τα σύνορά της με τη Ρωσία, σύμφωνα με ιστότοπο ζωντανής παρακολούθησης πτήσεων. Αν και υπάρχει έντονη εναέρια κυκλοφορία, τα αεροσκάφη πετάνε γύρω γύρω και αποφεύγουν προφανώς την περιοχή από τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας), όταν ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έκλεισε τον εναέριο χώρο της για την πολιτική αεροπορία, μετά την ανακοίνωση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν πως διέταξε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της. Το ουκρανικό υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναερίου χώρου λόγω του «υψηλού κινδύνου για την ασφάλεια» των πτήσεων, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί στον χάρτη των πτήσεων μία «τρύπα» πάνω από την Ουκρανία.

Από τη μεριά της και η Ρωσία έκλεισε μέρος του εναέριου χώρου στην περιοχή πληροφοριών πτήσεων του Ροστόφ, ανατολικά των συνόρων με την Ουκρανία, για λόγους «ασφαλείας» των πολιτικών πτήσεων. Το ενημερωτικό σήμα της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας προς τους αεροπόρους αναφέρεται σε συγκεκριμένους τομείς και υψόμετρα που θα πρέπει να αποφεύγονται.

Η Ρωσία έχει αναστείλει όλες τις πτήσεις εσωτερικού προς και από διάφορα αεροδρόμια κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία ως το πρωί της 2ης Μαρτίου, ανακοίνωσε η Rosaviatsiya, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της χώρας. Οι πτήσεις στα αεροδρόμια των πόλεων Ροστόφ-ον-Ντον, Κράσνονταρ, Ανάπα, Γκελέντζικ, Μπέλγκοροντ, το Βορονέζ και τη Σταυρούπολη, μεταξύ άλλων, αναστέλλονται για λόγους ασφαλείας, διευκρίνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: «Προσπαθούμε να είμαστε γενναίοι γιατί έχουμε παιδιά»

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Ρωσία θέλει να σκοτώσει τον Ζελένσκι»

Τράπεζα Πειραιώς: Μόλις στο 0,2% του ενεργητικού του ομίλου οι δραστηριότητες στην Ουκρανία

Eurovision 2022: Συνεχίζει κανονικά η Ρωσία λένε οι διοργανωτές - Τι θα αποφασίσει η Ουκρανία

Χειμώνας στις Φλόγες: To ντοκιμαντέρ για την Ουκρανία που εκτοξεύτηκε στον αλγόριθμο του Netflix

Με «βόμβα πληθωρισμού» απαντά η Δύση στη Ρωσία – Τι θα κρίνει την αποτελεσματικότητά των κυρώσεων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ραγίζει καρδιές το βίντεο με πατέρα να αποχαιρετά την κόρη του