ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έλληνας από το Κίεβο - «Δεν ξέρουμε αν αύριο θα έχουμε σπίτι»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έλληνας από το Κίεβο - «Δεν ξέρουμε αν αύριο θα έχουμε σπίτι»
AP Photo

Η Ουκρανία σφυροκοπείται από ρωσικά πυρά εδώ και σχεδόν 48 ώρες - Ρωσικά στρατεύματα έχουν φτάσει στο Κίεβο και σπέρνουν τον τρόμο

Πολίτες με μικρά παιδιά εγκατέλειψαν τις εστίες τους και τρέχουν να σωθούν, είτε φεύγοντας οδικώς εκτός χώρας, είτε τρέχουν να σωθούν σε υπόγεια καταφύγια. Ανάμεσά τους δεκάδες Έλληνες απομακρύνονται με τα παιδιά τους για να γλιτώσουν.

Ο Τάσος Τσιάμης είναι ένας από αυτούς. Βρίσκεται πολιορκημένος με την οικογένειά του και το οκτάχρονο παιδί του στο υπόγειο του γραφείου του στο Κίεβο. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μέσα στο σκοτάδι, περιέγραψε τη φρίκη του πολέμου.

Ο κ. Τσιάμης κατάφερε να πάει σούπερ μάρκετ και να εφοδιαστεί με τα απαραίτητα. Αρνείται να φύγει από τη χώρα και όπως ανέφερε θα παραμείνουν με την οικογένειά του εκεί μέχρι το τέλος.

«Φεύγουμε οδικώς με το 11 μηνών παιδί μας»

Ακόμα ένας Έλληνας από το Κίεβο, ο Δημήτρης Γιαννακίδης, έζησε τη φρίκη του πολέμου. Με το που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στη χώρα, πήρε την οικογένειά του και το μόλις 11 μηνών παιδάκι του για να φύγουν από την ουκρανική πρωτεύουσα με προορισμό την Ελλάδα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star , ανέφερε ότι ταξιδεύει οδικώς προς τα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στον δρόμο γίνεται πανικός, αφού χιλιάδες πολίτες φεύγουν να σωθούν. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ο κ. Γιαννακίδης έκανε 12 ολόκληρες ώρες για να καλύψει μια απόσταση 300 χλμ.

«Υπάρχει έλλειψη βενζίνης. Γίνεται χαμός στα πρατήρια», ανέφερε και ευχήθηκε να επιστρέψει ξανά η ειρήνη.

Δείτε το βίντεο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι στο Κίεβο - Όλες οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονίζουν οι πρόσφυγες για τη φρίκη των τελευταίων ωρών

Η πολιορκία του Κιέβου: Αντιστέκονται οι Ουκρανοί - Θερμοβαρικά βλήματα επιστρατεύει ο Πούτιν