ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Βρετανοί ισχυρίζονται ότι η Ρωσία έχει κινητά κρεματόρια

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Βρετανοί ισχυρίζονται ότι η Ρωσία έχει κινητά κρεματόρια
Απόσπασμα από το βίντεο της Telegraph
youtube.com screenshot

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μακάβριες αποκαλύψεις στα βρετανικά media, καθώς υποστηρίζουν ότι οι Ρώσοι στρατιώτες μεταφέρουν κινητά κρεματόρια για να αποτεφρώνουν όσους πέφτουν στο πεδίο της μάχης.

Η εφημερίδα «Telegraph» υποστηρίζει ότι το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας έχει πληροφορίες για την ύπαρξη κρεματόριων στις δυνάμεις της Ρωσίας που επιχειρούν στην Ουκρανία. Μάλιστα, δημοσιεύει βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται ένα φορτηγό ως χώρος αποτέφρωσης.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ρωσία είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει τα κινητά κρεματόρια για να αποκρύψει τον αριθμό των θυμάτων στον πόλεμο με την Ουκρανία.

«Αν ήμουν στρατιώτης και ήξερα ότι οι στρατηγοί μου είχαν τόσο λίγη πίστη σε μένα που με ακολουθούσαν στο πεδίο της μάχης με ένα κινητό κρεματόριο, ή ήμουν μητέρα ή πατέρας ενός γιου, που πιθανώς βρίσκονταν στη μάχη και η ρωσική κυβέρνησή σκέφτεται ότι ο τρόπος για να καλυφθούν οι απώλειες ήταν ένα κινητό κρεματόριο, θα ανησυχούσα βαθιά», ήταν η δήλωση του Μπεν Ουάλας, στην ίδια εφημερίδα.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, υποστήριξε πως «μάλλον λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ρωσικό καθεστώς», αναφορικά με την ύπαρξη των κρεματόριων στις τάξεις του ρωσικού στρατού.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές μάχες σε όλη τη χώρα - Οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr