ΚΟΣΜΟΣ

Σολτς: Ο Πούτιν δεν θα αλλάξει πορεία σε μια νύχτα - 100 δισ. ευρώ το 2022 για εξοπλισμούς

Σολτς: Ο Πούτιν δεν θα αλλάξει πορεία σε μια νύχτα - 100 δισ. ευρώ το 2022 για εξοπλισμούς

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, αναφέρθηκε στον πόλεμο της Ουκρανίας σε ομιλία του στη γερμανική βουλή το μεσημέρι της Κυριακής

Μήνυμα στους Ευρωπαίους ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα αλλάξει κατεύθυνση όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία «σε μια νύχτα» έστειλε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, σε ομιλία του στη γερμανική βουλή το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο κ. Σολτς περιέγραψε με τον όρο «πρωτοφανή» τις κυρώσεις που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Ρωσία προσθέτοντας ότι η ΕΕ διατηρεί το δικαίωμα για νέες κυρώσεις «χωρίς ταμπού».

Όπως σημείωσε «ο Πούτιν αποφάσισε τον πόλεμο και όχι ο ρωσικός λαός» τονίζοντας ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να επικρατήσουν».

Ο Όλαφ Σολτς υπογράμμισε ότι «υποχρέωσή μας είναι να μην επεκταθεί ο πόλεμος του Πούτιν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ο Πούτιν δεν πρέπει να αμφιβάλει για την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τις χώρες του ΝΑΤΟ» ανακοινώνοντας ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα για τη Γερμανία.

Συγκεκριμένα ο Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα επενδύσει πιο πολύ στην εθνική της ασφάλεια, θα δίνει πάνω από το 2% στην άμυνα από εδώ και πέρα και ότι στον προϋπολογισμό του 2022 προβλέπονται 100 δισ. για στρατιωτικές επενδύσεις.

Παράλληλα σημείωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Πούτιν θέλει να φτιάξει μια ρωσική αυτοκρατορία» προσθέτοντας ότι η Γερμανία πρέπει να εξασφαλίσει την ενεργειακή της αυτονομία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

SWIFT: H Δύση ενεργοποίησε το «πυρηνικό όπλο»- Γιατί μπορεί να γονατίσει τη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές μάχες σε όλη τη χώρα - Οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr

Ουκρανία: Από τη βότκα μέχρι το ποδόσφαιρο και την Τέχνη η Δύση μποϊκοτάρει τη Ρωσία