ΚΟΣΜΟΣ

Γιώργος Φίλης: Οι Ρώσοι δεν θα σταματήσουν την επίθεση στην Ουκρανία κατά τις συνομιλίες

Γιώργος Φίλης: Οι Ρώσοι δεν θα σταματήσουν την επίθεση στην Ουκρανία κατά τις συνομιλίες
Ο κ. Φίλης τόνισε ότι οι Ουκρανοί θα πρέπει να πάρουν πολύ δύσκολες αποφάσεις
Ap photo

Ο Γιώργος Φίλης σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποια γραμμή μετώπου στην Ουκρανία

Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ρώσοι δεν πρόκειται να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών Κιέβου-Μόσχας, δήλωσε στην ΕΡΤ ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης. Τόνισε ότι οι Ουκρανοί θα πρέπει να πάρουν πολύ δύσκολες αποφάσεις, ενώ επισήμανε ότι το πολύ ανησυχητικό είναι πως φαίνεται ότι η Ρωσία έχει προωθήσει στις πόλεις, τουλάχιστον στο Κίεβο, θερμοβαρικά όπλα.

Ο κ. Φίλης σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποια γραμμή μετώπου στην Ουκρανία και «αυτό σημαίνει ότι οι Ουκρανοί είτε δεν είναι σε θέση, είτε αποφασίσανε να αμυνθούν σε συγκεκριμένες πόλεις και σημεία». Πρόσθεσε ότι «αυτό σημαίνει, επίσης, ότι ο ρωσικός στρατός πλέον, επί της ουσίας, μπαίνει από 4 βασικές πλευρές στην Ουκρανία». Όπως εξήγησε, η εισβολή γίνεται από την πλευρά της Λευκορωσίας, πριν από το Τσερνόμπιλ και προς το Κίεβο, από το Χάρκοβο το οποίο κατέλαβε και κυρίως η μεγάλη του προώθηση είναι από την Κριμαία. Από τον νότο πλησιάζει τη Μαριούπολη.

«Άρα, η Αζοφική Θάλασσα γίνεται πλέον ρωσική λίμνη και τίθεται το θέμα δυτικώς της Κριμαίας, κατά πόσο θα κινηθεί προς Οδησσό και Υπερδνειστερία» είπε ο Γιώργος Φίλης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το συγκλονιστικό γράμμα της Σβιτολίνα στην πατρίδα της

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέλος από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα ειδησεογραφικά πρακτορεία RT και Sputnik

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατέρριψε το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου ο ρωσικός στρατός