ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο μήνυμα Ζελένσκι - «Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο μήνυμα Ζελένσκι  - «Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε»
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ανήρτησε νέο μήνυμα λίγο πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία
AP PHOTO

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ανήρτησε νέο μήνυμα λίγο πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία

Νέο μήνυμα προς τους Ουκρανούς έστειλε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση Ουκρανών-Ρώσων στη Λευκορωσία.

Στο μήνυμά του ο Ζελένσκι ακούγεται να λέει ότι «ο καθένας μας είναι ένας πολεμιστής» για την Ουκρανία επιχειρώντας να εμψυχώσει παράλληλα τους συμπατριώτες του με τη φράση «ο καθένας μας θα κερδίσει».

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε, επίσης, ότι συνολικά 16 είναι τα παιδιά που έχουν σκοτωθεί τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες ενώ άλλα 45 είναι τα παιδιά που έχουν τραυματιστεί.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε, ακόμα, ότι είναι 4.500 οι Ρώσοι στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί από την Πέμπτη ενώ απευθυνόμενος στους Ρώσους στρατιώτες τους είπε «σώστε τις ζωές σας και φύγετε».

O Βολοντιμίρ Ζελένσκι απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ μέσα από έκτακτες διαδικασίες.

«Στόχος μας είναι να είμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους και το σημαντικότερο να είμαστε ίσοι με αυτούς. Είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι δίκαιο. Είμαι σίγουρος ότι το αξίζουμε» είπε ακόμα ο Ζελένσκι ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα δώσει χάρη σε όσους κρατούμενους, που έχουν στρατιωτική εμπειρία, θελήσουν να πάρουν μέρος στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Λίγο νωρίτερα πληροφορίες που είχε μεταδώσει το RIA Novosti επικαλούμενο πηγή από το γραφείο του προέδρου Ζελένσκι, ανέφεραν ότι η Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία θα ζητήσει από τη μια άμεση κατάπαυση του πυρός και από την άλλη την απόσυρση των στρατευμάτων από το έδαφος της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ρωσικής διαπραγματευτικής ομάδας στη Λευκορωσία είπε οτι η Μόσχα ενδιαφέρεται να επιτευχθεί συμφωνία στις συνομιλίες της με το Κίεβο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ουκρανία: Προσπάθεια διπλωματίας εν μέσω μαχών - Οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr