ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν αδιαφορεί για τις κυρώσεις στον ίδιο - Παράλογη η κίνηση της Δύσης

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν αδιαφορεί για τις κυρώσεις στον ίδιο - Παράλογη η κίνηση της Δύσης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Παράλογη και κοντόφθαλμη η απόφαση να επιβληθούν κυρώσεις στον πρόεδρο της Ρωσίας, αναφέρει το Κρεμνλίνο δια του εκπροσώπου του

Αδιάφορος είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο πρόσωπό του, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε, επίσης, παράλογη και κοντόφθαλμη την απόφαση να επιβληθούν κυρώσεις στον πρόεδρο της Ρωσίας.

«Είναι αδιάφορος. Οι κυρώσεις περιέχουν παράλογες προβλέψεις για τα περιουσιακά στοιχεία. Αλλά όλοι γνωρίζουν ότι ο πρόεδρος δεν έχει περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από αυτά που ανακοινώνονται κάθε χρόνο και αφορούν ένα τροχόσπιτο, ένα διαμέρισμα και ορισμένες καταθέσεις» είπε αρχικά ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το RIA Novosti. «Επομένως αντιμετωπίζει με αδιαφορία το όλο ζήτημα το οποίο, όμως, αν το εξετάσουμε από τη σκοπιά της ανάγκης επίλυσης ενός προβλήματος, τότε ασφαλώς το γεγονός της επιβολής κυρώσεων κατά του αρχηγού του κράτους είναι παράλογο και κοντόφθαλμο» πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Το σχόλιο του Πεσκόφ έγινε μετά από ερώτηση που του έγινε για την αντίδραση του Βλαντιμίρ Πούτιν μετά και το τελευταίο πακέτο κυρώσεων από τη Δύση για τη Ρωσία που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου για τα ρωσικά αεροσκάφη.

Το RIA Novosti αναφέρει, επίσης, ότι αρκετές χώρες έχουν ανακοινώσει οικονομικές κυρώσεις αλλά και απαγόρευση εισόδου σε αυτές για τον πρόεδρο της Ρωσίας καθώς και για τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς και για μέλη του Ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας.

Εχθρική η στάση της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία

Ο Πεσκόφ κλήθηκε να σχολιάσει και τις ευρύτερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και απάντησε ότι η ΕΕ διατηρεί μια μη φιλική στάση απέναντι στη Μόσχα χαρακτηρίζοντας «εχθρικά» τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.

«Η ΕΕ είναι μια ένωση που διατηρεί μια μη φιλική στάση απέναντί μας και λαμβάνει μέτρα εχθρικής φύσης σε βάρος μας. Η προμήθεια όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία μπορεί και θα αποτελέσει έναν εξαιρετικά επικίνδυνο και αποσταθεροποιητικό παράγοντα ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θα συμβάλει ούτε στην σταθερότητα της Ουκρανίας ούτε στην αποκατάσταση της τάξης ενώ μακροπρόθεσμα μπορεί να έχει πολύ πιο επικίνδυνες συνέπειες» είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ σύμφωνα με το RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον ίδιο η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση της στάσης της Ρωσίας που ζητά αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ουκρανία: Προσπάθεια διπλωματίας εν μέσω μαχών - Οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr