ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα: Το ναζιστικό Τάγμα Αζόφ σκοτώνει Έλληνες στην Ουκρανία

Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα: Το  ναζιστικό Τάγμα Αζόφ σκοτώνει Έλληνες στην Ουκρανία
Η ρωσική πρεσβεία κάνει λόγο για ναζιστικό τάγμα που χρησιμοποιεί ως ασπίδα αμάχους στη Μαριούπολη

Ανάρτηση- φωτιά από την ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα για τη δράση του τάγματος Αζόφ

«Το Tάγμα Αζόφ σκοτώνει Έλληνες στην Ουκρανία» αναφέρει σε ανάρτησή της η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Η ρωσική πρεσβεία κάνει λόγο για ναζιστικό τάγμα που χρησιμοποιεί ως ασπίδα αμάχους στη Μαριούπολη της Ουκρανίας και αναφέρεται μάλιστα στους νεκρούς στο χωριό Σαρτανά ως παράδειγμα αυτών των επιθέσεων με πυραύλους Grad.

Μάλιστα επικαλείται τα όσα αναφέρει Έλληνας ομογενής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, και προσθέτει ότι η Δύση εκπαιδεύει ναζιστές στην περιοχή, ενώ υποστηρίζει ότι η Ρωσία θα βάλει τέλος σε αυτό.

Μάζης στο Newsbomb.gr: Στη Μαριούπολη δρα το ουκρανικό ακροδεξιό Τάγμα Αζόφ

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε για το θέμα με τον καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής θεωρίας του ΕΚΠΑ, Ιωάννη Μάζη, ο οποίος αναφέρθηκε στη δράση αυτών των ακροδεξιών ομάδων τόσο στις ένοπλες δυνάμεις όσο και στα σώματα ασφαλείας της Ουκρανίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτή τη στιγμή υπάρχουν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ενσωματωμένες οι εξής ομάδες: Ουκρανοί πατριώτες, Σβόμποντα, Δεξιός Τομέας, Τάγμα Αζόφ».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μάζη οι ομάδες αυτές «φέρουν ναζιστικά σήματα ως εμβλήματα και είναι ναζιστικής ιδεολογίας» υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για τις ένοπλες δυνάμεις οι οποίες «συμμετείχαν στο πραξικόπημα του 2014 για την ανατροπή της τότε κυβέρνησης της Ουκρανίας». Στο ερώτημα, δε, πού δραστηριοποιούνται αυτές οι ακροδεξιές δυνάμεις ο κ. Μάζης απάντησε ότι «δρουν και στη Μαριούπολη, και στην Οδησσό και στο Κίεβο».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ουκρανία: Μαίνονται οι μάχες σε όλη τη χώρα - Οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr