ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν απαγορεύει τις εξαγωγές συναλλάγματος άνω των 10.000 δολαρίων

Ο Πούτιν απαγορεύει τις εξαγωγές συναλλάγματος άνω των 10.000 δολαρίων
Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από αύριο Τετάρτη, 2 Μαρτίου, λέει το Κρεμλίνο.
AP - Alexei Nikolsky

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέλος στις εξαγωγές συναλλάγματος που υπερβαίνουν τα 10.000 δολάρια.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα που απαγορεύει τις εξαγωγές συναλλάγματος που υπερβαίνουν τα 10.000 δολάρια, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από αύριο Τετάρτη, 2 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην χθεσινή συνομιλία που είχε ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος Πρόεδρος εμφανίστηκε διαλλακτικός δηλώνοντας στον Γάλλο ομόλογό του ότι ζητά την αναγνώριση της Κριμαίας ως ρωσικού εδάφους, την «αποναζιστικοποίηση» της ουκρανικής κυβέρνησης και ένα «ουδέτερο καθεστώς» του Κιέβου, ως προϋπόθεση για τον τερματισμό της εισβολής στο Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση του, μετά την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο αρχηγών κρατών δήλωσε: «Ο Πούτιν ζήτησε «την αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, την επίτευξη της αποστρατιωτικοποίησης και της αποναζιστικοποίησης του ουκρανικού κράτους και την εγγύηση του ουδέτερου καθεστώτος του» για να επιτραπεί μια διευθέτηση».

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η επίλυση της σύγκρουσης «δεν είναι δυνατή παρά μόνο εάν ληφθούν υπόψη άνευ όρων τα νόμιμα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας».

«Η ρωσική πλευρά είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της Ουκρανίας και ελπίζει ότι αυτές θα οδηγήσουν στα προσδοκώμενα αποτελέσματα», διαβεβαίωσε η ρωσική προεδρία.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι όροι που έθεσε ο Πούτιν για να σταματήσει την εισβολή