ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Google και Apple ανακοίνωσαν μέτρα κατά της Ρωσίας

Google και Apple ανακοίνωσαν μέτρα κατά της Ρωσίας
Τα μέτρα ήρθαν να προστεθούν στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και των κυρώσεων της Δύσης σε βάρος της Μόσχας.
AP - Michel Euler

Google και Apple ανακοίνωσαν μέτρα κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ως αντίδραση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Google αφαίρεσε τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης (όπως το RT) από τις ειδησεογραφικές υπηρεσίες της ενώ η Apple ανέστειλε όλες τις πωλήσεις προϊόντων της στη Ρωσία. Η είδηση έγινε γνωστή από την Alphabet Inc, στην οποία ανήκει η Google.

Ο Κεντ Γουόκερ, πρόεδρος της Google για τις παγκόσμιες υποθέσεις, είχε δηλώσει την Τρίτη ότι: «Σ’ αυτήν την έκτακτη κρίση, λαμβάνουμε έκτακτα μέτρα για να σταματήσουμε τη διάδοση εσφαλμένων πληροφοριών και να εμποδίσουμε διαδικτυακές εκστρατείες παραπληροφόρησης».

Εν τω μεταξύ, η Apple ανακοίνωσε ότι «παγώνει» όλες τις εξαγωγές προς τη Ρωσία και ότι περιορίζει τη χρήση του Apple Pay και άλλων υπηρεσιών της.

Υπενθυμίζεται ότι η Google έχει απενεργοποιήσει προσωρινά τους χάρτες της (Google maps) σ’ όλη την Ουκρανία, προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής. Η λειτουργία, η οποία χρησιμοποιεί ανώνυμα δεδομένα τοποθεσίας που συλλέγονται από smartphones, σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να εξυπηρετήσει τους σκοπούς των εισβολέων.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Προσωρινή απενεργοποίηση μερικών χαρτών της Google Maps