ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Νέο μήνυμα – Οι Ουκρανοί δεν παραδίνονται

Ζελένσκι: Νέο μήνυμα – Οι Ουκρανοί δεν παραδίνονται

O Βολοντιμίρ Ζελένσκι έστειλε μήνυμα ότι οι Ουκρανοί δεν έχουν να χάσουν κάτι άλλο από την ελευθερία τους

Σε νέα προσπάθεια εμψύχωσης του ηθικού των Ουκρανών προχώρησε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι Ουκρανοί δεν φοβούνται και δεν παραδίνονται.

«Αν κάποιος νομίζει ότι, αφού ξεπέρασαν όλα αυτά (σ.σ. αναφέρεται στο παρελθόν της Ουκρανίας), οι Ουκρανοί φοβούνται, σπάσουν ή παραδίδονται - δεν ξέρει τίποτα για την Ουκρανία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι.

Όπως υποστήριξε οι ρωσικοί βομβαρδισμοί δεν έχουν σταματήσει από το βράδυ προσθέτοντας ότι οι ουκρανικές γραμμές άμυνας αντέχουν. «Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε άλλο παρά μόνο την ελευθερία μας» πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σημείωσε, δε, ότι οι αποδείξεις που υπάρχουν για αλλαγή της τακτικής της Ρωσίας αποδεικνύουν ότι η τακτική της Ουκρανίας για την αντίσταση στο αρχικό πλάνο ήταν επιτυχής.

To μήνυμα Ζελένσκι ήρθε σε μια στιγμή που οι Ρώσοι συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς και σφίγγουν τον κλοιό στο Κίεβο, τη Μαριούπολη και το Χάρκοβο, τις τρεις πόλεις, δηλαδή που κρίνονται κομβικές για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία.

Παρόμοιας λογικής ήταν και το μήνυμά του Ζελένσκι κατά τη διάρκειας της νύχτας στο οποίπο εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι ματαιώθηκαν τα «ύπουλα» σχέδια της Ρωσίας, που εισέβαλε στη χώρα του, και την υπερηφάνειά του για την «ηρωική» αντίσταση των Ουκρανών.

Το έθνος μας ματαίωσε τα σχέδια του εχθρού μέσα σε μια εβδομάδα. Σχέδια γραμμένα εδώ και χρόνια: ύπουλα, γεμάτα μίσος για τη χώρα μας, για τον λαό μας», ανέφερε ο Ζελένσκι

Στο μήνυμά του ανέφερε πως «κάθε κατακτητής θα λάβει οργή από τους Ουκρανούς. Η οργή θα είναι τέτοια που θα τη θυμούνται για πάντα».

Είπε ακόμη ότι «θαυμάζει ειλικρινά τους ηρωικούς κατοίκους» πόλεων που αντιστέκονται στις ρωσικές δυνάμεις και εμποδίζουν την προέλασή τους καθώς η εισβολή βρίσκεται στην όγδοη ημέρα της ενώ διαβεβαίωσε ότι σχεδόν 9.000 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί μέσα σε μία εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι εκφράζει ικανοποίηση διότι «ματαιώθηκαν» τα «ύπουλα» σχέδια της Ρωσίας