ΚΟΣΜΟΣ

To Newsbomb.gr στην Ουκρανία: Τα καταφύγια, τα άδεια ράφια και το δράμα στα σύνορα

To Newsbomb.gr στην Ουκρανία: Τα καταφύγια, τα άδεια ράφια και το δράμα στα σύνορα
Πόλεμος στην Ουκρανία:To Newsbomb.gr βρίσκεται στην Ουκρανία για να καλύψει τον πόλεμο που διεξάγεται
ΝΙκος Χριστοφάκης@Newsbomb.gr

Πόλεμος στην Ουκρανία:To Newsbomb.gr βρίσκεται στην Ουκρανία και καλύπτει τον πόλεμο που διεξάγεται – Ο απεσταλμένος του Νίκος Χριστοφάκης μεταδίδει από το Λβιβ

Αποστολή Newsbomb.gr: Νίκος Χριστοφάκης

Στην Ουκρανία βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής ο απεσταλμένος του Newsbomb.gr, Νίκος Χριστοφάκης, προκειμένου να καλύψει από την πρώτη γραμμή τα όσα συμβαίνουν με τον πόλεμο που είναι σε εξέλιξη.

Ο απεσταλμένος του Newsbomb.gr μετά από 16 ώρες ταξίδι με λεωφορείο από την Πολωνία κατάφερε το πρωί σήμερα, Παρασκευή, να φτάσει στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι έλεγχοι από τον ουκρανικό στρατό ήταν συνεχείς με μπλόκα σχεδόν κάθε 30 λεπτά προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητα όλων όσοι μετακινούνται.

Σχεδόν όλα τα διαθέσιμα καταλύματα στο Λβιβ είναι κατειλημμένα καθώς όσοι φεύγουν από την εμπόλεμη ζώνη και δεν θέλουν να περάσουν τα σύνορα για μια άλλη χώρα (Πολωνία, Ρουμανία, Μολδαβία) επιλέγουν να μείνουν σε ουκρανικές πόλεις κοντά στη συνοριακή γραμμή.

Το κλίμα είναι και εκεί πολεμικό καθώς λίγο μετά την άφιξη του απεσταλμένου του Newsbomb.gr ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας με τους πάντες να κατεβαίνουν στα καταφύγια.

Η κάθοδος στο καταφύγιο

Οι εικόνες που κατέγραψε ο Νίκος Χριστοφάκης

Παράλληλα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ και η εικόνα στα σούπερ μάρκετ επιβεβαιώνει τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι Ουκρανοί.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες που κατέγραψε ο Νίκος Χριστοφάκης το πρωί της Παρασκευής

Το ταξίδι προς την Ουκρανία ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης και από την Πολωνία με τον απεσταλμένο του Newsbomb.gr να καταγράφει το δράμα των προσφύγων που ξεσπιτωμένοι αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο μακριά από τον πόλεμο.

Δείτε το βίντεο από τα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας

Οι στιγμές που εκτυλίσσονται είναι συγκλονιστικές και αποτυπώνουν την κατάσταση που βιώνουν οικογένειες, μητέρες και μικρά παιδιά.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Στο σημείο συγκέντρωσης στα σύνορα, τους πρόσφυγες από την Ουκρανία υποδέχονται εθελοντές από την Πολωνία. Εκεί υπάρχουν είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, φάρμακα και κουβέρτες που τους διανέμονται, ενώ έχει δημιουργηθεί και ένα αυτοσχέδιο μαγειρείο για τη σίτιση των ανθρώπων που καταφτάνουν ταλαιπωρημένοι έχοντας καταφέρει να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου.

Δείτε επίσης το βίντεο:

Δείτε επίσης εικόνες από σταθμό λεωφορείων και τρένων στη Βαρσοβία, όπου φτάνουν χιλιάδες Ουκρανοί πρόσφυγες και από όπου ξεκίνησε η πορεία του Newsbomb.gr για τα σύνορα.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Αναχωρεί από το δημαρχείο το πρώτο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία