ΚΟΣΜΟΣ

Μιχαήλ Χοντορκόφσκι: «Ο Πούτιν θα εκδικηθεί τις ΗΠΑ μέσω Φινλανδίας»

Μιχαήλ Χοντορκόφσκι: «Ο Πούτιν θα εκδικηθεί τις ΗΠΑ μέσω Φινλανδίας»
Παλαιότερα ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι είχε φυλακιστεί και απελευθερώθηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
AP - Michael Kappeler

«Η Φινλανδία μπορεί να αναμένει τιμωρητικά μέτρα εντός έξι μηνών», ανέφερε ο πρώην ολιγάρχης Μιχαήλ Χοντορκόφσκι.

Ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, πρώην ολιγάρχης, ο οποίος φυλακίστηκε και αργότερα απελευθερώθηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του στο κανάλι MTV3 την Τετάρτη ανέφερε ότι ο Πούτιν μπορεί να επιδιώξει να εκδικηθεί τις ΗΠΑ λαμβάνοντας μέτρα κατά της Φινλανδίας.

Ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι απηύθυνε μια αυστηρή προειδοποίηση για τις προθέσεις της Ρωσίας λέγοντας: «Εάν ο Πούτιν θεωρεί ότι η Φινλανδία βρίσκεται στο λουρί των ΗΠΑ, η Φινλανδία μπορεί να αναμένει τιμωρητικά μέτρα εντός έξι μηνών».

«Η ρωσική επιτυχία στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια επιχείρηση στη Βαλτική. Σ’ ένα τέτοιο σενάριο δεν θα μπορούσε να σώσει τη Φινλανδία σε κάποιου είδους ουδετερότητα, το ΝΑΤΟ ίσως», ανέφερε ο πρώην ολιγάρχης.

«Ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον. Οι πρόεδροι θα συζητήσουν την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, τις επιπτώσεις του πολέμου στην ευρωπαϊκή τάξη ασφαλείας και τη διμερή συνεργασία μεταξύ της Φινλανδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών», αναφέρεται σε κοινό δελτίο Τύπου.