ΚΟΣΜΟΣ

Το Newsbomb.gr στην Ουκρανία: Πώς οι κάτοικοι της πόλης Λβιβ σώζουν τα αγάλματα

Πόλεμος στην Ουκρανία
Ο απεσταλμένος του Newsbomb.gr Νίκος Χριστοφάκης, βρίσκεται στην πόλη Λβιβ όπου τις τελευταίες ώρες καλύπτονται μνημεία και καταστήματα

Αποστολή στην Ουκρανία: Ο Νίκος Χριστοφάκης καταγράφει εικόνες που δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο - Οι κινήσεις που γίνονται για να σωθεί η πολιτιστική κληρονομιά της Ουκρανίας

Αποστολή Newsbomb.gr: Νίκος Χριστοφάκης

Η Ουκρανία φιλοξενεί δομές πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορικούς χώρους, και τα μουσεία της περιέχουν σημαντικά δείγματα μπαρόκ και λαϊκής τέχνης. Η πόλη Λβιβ ειδικότερα είναι ένα από τα κύρια ιστορικά και πολιτισμικά κέντρα της Ουκρανίας και το ιστορικό κέντρο της έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Τι γίνεται για να σωθεί η πολιτιστική κληρονομιά της Ουκρανίας;

Οι κάτοικοι της ουκρανικής πολιτιστικής πρωτεύουσας βοηθούν τις προσπάθειες για τη διαφύλαξη των ιστορικών μνημείων, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, καθώς τυλίγουν πολλά πέτρινα αγάλματα σε προστατευτικά σεντόνια.

Όπως περιγράφει ο απεσταλμένος του Newsbomb.gr, Νίκος Χριστοφάκης η κυβέρνηση της Ουκρανίας καλύπτει τα ιστορικά αγάλματα της πόλης και εκκλησίες εκ των οποίων είναι προστατευόμενα της UNESCO. Ο λόγος κάλυψής τους είναι ώστε σε περίπτωση που καταστραφούν, τουλάχιστον να μπορέσουν να τα φτιάξουν ξανά από τα κομμάτια που θα δημιουργηθούν. Το ίδιο ισχύει και για τα μαγαζιά ώστε σε περίπτωση επίθεσης, να μην καταστραφούν ολοσχερώς.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μέχρι τις 16:00 η εκκένωση της Μαριούπολης - Οι οδηγίες προς τους πολίτες